top of page

Pasta met spinazie en zalm

  • femsfoodcoaching
  • 29 mei
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 20 min Deze pasta met spinazie en zalm is makkelijk, lekker en voedzaam. Binnen 20 minuten kan jij aan tafel en je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn. Mocht je niet van zalm houden, dan kan je dit gerust vervangen door kip.


pasta met spinazie en zalm

Ingrediƫnten (2 personen)

- 140 g volkoren pasta

- 500 g diepvries spinazie (fijngehakt)

- 1 sjalot of kleine ui

- 1 teen knoflook

- 100 g zuivelspread light

- Een half verkruimeld bouillonblokje met minder zout

- 100 tot 125 g (warm) gerookte zalm (moot) (of kipfilet als je niet van zalm houdt)

- Optioneel: een paar geroosterde pijnboompitjes


Bereiding pasta met spinazie en zalm

1. Kook de pasta conform instructies op de verpakking

2. Warm de spinazie op in een pannetje

3. Snipper de sjalot / ui en snijd of pers de knoflook fijn

4. Fruit de sjalot / ui en de knoflook in een hapjespan

5. Doe hier de spinazie bij wanneer deze is opgewarmd, samen met de zuivelspread light

6. Verkruimel het bouillonblokje en doe dit erbij, roer goed door

7. Wanneer de pasta gaar is, dan giet je deze af en doe bij het spinaziemengsel

8. Meng goed door elkaar

9. Roer er tot slot de gerookte zalm doorheen

10. Optioneel kan je het nog aftoppen met wat geroosterde pijnboompitjes

bottom of page