Perzik toetje met meringue
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 7 dec 2024
Bereidingstijd: 5 min
Met dit heerlijke en eiwitrijke toetje steel jij de show tijdens het kerstdiner! Ook leuk voor Pasen of gewoon een random ander diner. Het is daarnaast makkelijk te maken, kost weinig tijd en je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit toetje te laten slagen!

Ingrediënten (2 porties)
1 pouch Ísey Skyr perzik
Meringue (kant en klaar of zelf gemaakt)
Perziken uit blik (zonder toegevoegd suiker)
Een biscuitje/koekje
Let op: als je dit recept van te voren wilt voorbereiden, bewaar dan alle ingrediënten apart van elkaar en doe het nog niet in de glaasjes. De meringue zakt anders in door het vocht.
Bereiding
Laat de perziken uitlekken en spoel af
Snijd ongeveer 1,5 perzik (3 stukken) in kleine blokjes en hak fijn
Verdeel over de schaaltjes of glaasjes allereerst wat stukken meringue
Doe daar bovenop de perzik stukjes
Daar bovenop verdeel je de skyr
Garneer het met wat fijngehakte meringue en wat koek kruimeltjes



