top of page

Perzik toetje met meringue

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 7 dec 2024

Bereidingstijd: 5 min Met dit heerlijke en eiwitrijke toetje steel jij de show tijdens het kerstdiner! Ook leuk voor Pasen of gewoon een random ander diner. Het is daarnaast makkelijk te maken, kost weinig tijd en je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit toetje te laten slagen!

ree

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 pouch Ísey Skyr perzik

  • Meringue (kant en klaar of zelf gemaakt)

  • Perziken uit blik (zonder toegevoegd suiker)

  • Een biscuitje/koekje

Let op: als je dit recept van te voren wilt voorbereiden, bewaar dan alle ingrediënten apart van elkaar en doe het nog niet in de glaasjes. De meringue zakt anders in door het vocht.

Bereiding

  1. Laat de perziken uitlekken en spoel af

  2. Snijd ongeveer 1,5 perzik (3 stukken) in kleine blokjes en hak fijn

  3. Verdeel over de schaaltjes of glaasjes allereerst wat stukken meringue

  4. Doe daar bovenop de perzik stukjes

  5. Daar bovenop verdeel je de skyr

  6. Garneer het met wat fijngehakte meringue en wat koek kruimeltjes


bottom of page