Appel kaneel trifle
- femsfoodcoaching
- 12 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min
Ben je op zoek naar een heerlijk Ʃn eiwitrijk dessert voor de feestdagen? Deze appel kaneel trifle combineert de heerlijke smaken van appel en kaneel met voedzame en eiwitrijke ingrediƫnten. Een feestelijk laagjes dessert dat niet alleen prachtig oogt op tafel, maar ook heerlijk smaakt! Ontdek hoe je dit makkelijke en lekkere recept zelf maakt!

Ingrediƫnten (2 porties)
300 g Ćsey Skyr vanille
60 g zuivelspread light
ā 2x een halve tl kaneel
ā 1 appel
ā 2 el water
ā 1 el honingvervanger
ā 2 haver koekjes/biscuits + een halve om te verkruimelen
Bereiding
Snijd de appel in blokjes, verwijder het klokhuis
Doe de appel in een hapjespan samen met het water, de honing en een halve tl kaneel
ā laat een minuut of 5 stoven op middelhoog vuur en roer tussendoor goed door. Voeg meer water toe als het te droog wordt. Laat vervolgens afkoelen tot het lauw is
meng in een schaaltje de Ćsey Skyr vanille met zuivelspread en een halve tl kaneel
maak de trifle door in glaasjes of potjes te beginnen met een laagje appels, daarna een laagje van het Skyr mengsel
Breek de biscuits in stukken en leg deze op de Skyr
leg hier bovenop weer een laag met stukjes appel en daarna de resterende Skyr
verkruimel voor het serveren een half biscuit boven de glaasjes als garnering
Tip: dit toetje is het lekkerste als de biscuit nog knapperig is. Daarom kun je de trifle het beste kort voor het serveren maken. Je kunt al wel voorbereidingen treffen door de appels van te voren te bereiden en het Skyr mengsel te maken.
Comments