Kikkererwten cake
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 5 + 25 min
Deze heerlijke cake eet ik graag als ontbijt of lunch! Je kunt er 2 dagen mee vooruit. Maar uiteraard kan je het ook in stukken snijden en van genieten als tussendoortje! De kikkererwten geven een heerlijke textuur en het is hierdoor enorm voedzaam.

Ingrediënten (2 porties)
250 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
2 middelgrote (rijpe) bananen
2 eieren
8 gram bakpoeder
15 gram eiwitpoeder vanille
55 gram havermeel
3 el 100% appelmoes
2 el (suikervrije) chocoladedruppels voor door het beslag
een aantal (suikervrije) chocoladedruppels voor bovenop
optioneel vloeibare zoetstof of flavourdrops naar smaak
2 ovenbestendige schaaltjes, inhoud minimaal 570 cc per schaal (je kan ook 1 grote schaal pakken ipv 2 kleinere) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, suikervrije chocolade, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel goed af
Mix de eieren, kikkererwten, appelmoes en bananen in een keukenmachine tot een egaal beslag
Meng in een schaaltje de bakpoeder, eiwitpoeder en havermeel met elkaar
Schenk het kikkererwtenbeslag in een beslag kom en roer er de droge ingrediënten en de 2 el chocoladedruppels doorheen. Breng indien gewenst op smaak met zoetstof of flavourdrops.
Verdeel het beslag in 2 ingevette bakvormen en strooi er nog wat chocoladedruppels overheen.
Bak voor ca. 25 minuten af in de oven.
Laat even afkoelen en eet smakelijk! Mocht je het niet direct opeten, dan bewaar je dit het beste afgedekt in de koelkast.
Comments