top of page

Kikkererwten cake

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 5 + 25 min Deze heerlijke cake eet ik graag als ontbijt of lunch! Je kunt er 2 dagen mee vooruit. Maar uiteraard kan je het ook in stukken snijden en van genieten als tussendoortje! De kikkererwten geven een heerlijke textuur en het is hierdoor enorm voedzaam.


Ingrediënten (2 porties)

  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht)

  • 2 middelgrote (rijpe) bananen

  • 2 eieren

  • 8 gram bakpoeder

  • 15 gram eiwitpoeder vanille

  • 55 gram havermeel

  • 3 el 100% appelmoes

  • 2 el (suikervrije) chocoladedruppels voor door het beslag

  • een aantal (suikervrije) chocoladedruppels voor bovenop

  • optioneel vloeibare zoetstof of flavourdrops naar smaak

  • 2 ovenbestendige schaaltjes, inhoud minimaal 570 cc per schaal (je kan ook 1 grote schaal pakken ipv 2 kleinere) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, suikervrije chocolade, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte

  2. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel goed af

  3. Mix de eieren, kikkererwten, appelmoes en bananen in een keukenmachine tot een egaal beslag

  4. Meng in een schaaltje de bakpoeder, eiwitpoeder en havermeel met elkaar

  5. Schenk het kikkererwtenbeslag in een beslag kom en roer er de droge ingrediënten en de 2 el chocoladedruppels doorheen. Breng indien gewenst op smaak met zoetstof of flavourdrops.

  6. Verdeel het beslag in 2 ingevette bakvormen en strooi er nog wat chocoladedruppels overheen.

  7. Bak voor ca. 25 minuten af in de oven.

  8. Laat even afkoelen en eet smakelijk! Mocht je het niet direct opeten, dan bewaar je dit het beste afgedekt in de koelkast.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page