top of page

Koffie cake

  • femsfoodcoaching
  • 7 apr 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 19 apr 2024

Bereidingstijd: 15 + 40 min Als je gek bent op de smaak van koffie, dan is dit echt een cake voor jou! Het bevat voedzame ingrediënten en geen toegevoegde suikers.


Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • 15 g eiwitpoeder vanille of koffie smaak

  • 15 gram oploskoffie (poeder)

  • 2,25 tl bakpoeder

  • Snuf zout

  • 65 g zonnebloemolie

  • 100 g ongezoete appelmoes

  • 80 g 1:1 suikervervanger

  • 160 ml ongezoete (plantaardige) melk

  • 3 eieren

  • 1 tl vanille aroma

  • een eetlepel pure of suikervrije chocoladedruppels (en nog wat voor bovenop)


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  2. Meng alle droge ingrediënten (alle ingrediënten t/m zout) met elkaar

  3. In een grote kom meng je één voor één de melk, eieren, zonnebloemolie, appelmoes, vanille aroma en suikervervanger. Mix dit met een garde goed door elkaar

  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer met een spatel tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  5. Meng met een rubberen spatel de chocoladedruppels door het beslag.

  6. Stort het beslag in de cakevorm van 25 cm, strooi er nog wat chocolade overheen en bak het ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page