Koffie cake
- femsfoodcoaching
- 7 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 19 apr 2024
Bereidingstijd: 15 + 40 min
Als je gek bent op de smaak van koffie, dan is dit echt een cake voor jou! Het bevat voedzame ingrediënten en geen toegevoegde suikers.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g eiwitpoeder vanille of koffie smaak
15 gram oploskoffie (poeder)
2,25 tl bakpoeder
Snuf zout
65 g zonnebloemolie
100 g ongezoete appelmoes
80 g 1:1 suikervervanger
160 ml ongezoete (plantaardige) melk
3 eieren
1 tl vanille aroma
een eetlepel pure of suikervrije chocoladedruppels (en nog wat voor bovenop)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng alle droge ingrediënten (alle ingrediënten t/m zout) met elkaar
In een grote kom meng je één voor één de melk, eieren, zonnebloemolie, appelmoes, vanille aroma en suikervervanger. Mix dit met een garde goed door elkaar
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer met een spatel tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel de chocoladedruppels door het beslag.
Stort het beslag in de cakevorm van 25 cm, strooi er nog wat chocolade overheen en bak het ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Comments