Karamel cottage cheesecake met appel en speculoos
- femsfoodcoaching
- 7 okt
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 23 min
Zin in een klein bakmomentje voor jezelf? Deze karamel cottage cheesecake met appel en speculoos is romig, zacht en verrassend makkelijk. Perfect als tussendoortje, ontbijt of als dessert na de maaltijd.

Ingrediƫnten (1 a 2 porties)
schaaltje van 10 a 12 cm
Voor de cheesecake:
2 speculoos koekjes
ā 200 g cottage cheese (light)
1 ei
scheutje vanille aroma
15 g custardpoeder vanille
ā 1,5 schepje prozis flavor powder in de smaak caramel
Topping:
- 1 kleine appel, in blokjes gesneden en gemengd met kaneel
Bereiding cottage cheesecake
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht
Stamp de speculoos fijn
vet het schaaltje in met bakspray
verdeel de speculoos over de bodem
doe in een blender de cottage cheese met ei, vanille, custard en flavor powder
ā blend tot een gladde massa
ā schenk het cheesecake mengsel in het schaaltje en verdeel de appel eroverheen
bak af voor 20 a 23 min. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje āflubberigā mag wel.
ā laat daarna afkoelen en zet voor ca 2 a 3 uur in de koelkast



