top of page

Karamel cottage cheesecake met appel en speculoos

  • femsfoodcoaching
  • 7 okt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 23 min


Zin in een klein bakmomentje voor jezelf? Deze karamel cottage cheesecake met appel en speculoos is romig, zacht en verrassend makkelijk. Perfect als tussendoortje, ontbijt of als dessert na de maaltijd.


cottage cheesecake

Ingrediƫnten (1 a 2 porties)

  • schaaltje van 10 a 12 cm


Voor de cheesecake:


Topping:

- 1 kleine appel, in blokjes gesneden en gemengd met kaneel

Bereiding cottage cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht

  2. Stamp de speculoos fijn

  3. vet het schaaltje in met bakspray

  4. verdeel de speculoos over de bodem

  5. doe in een blender de cottage cheese met ei, vanille, custard en flavor powder

  6. ⁠blend tot een gladde massa

  7. ⁠schenk het cheesecake mengsel in het schaaltje en verdeel de appel eroverheen

  8. bak af voor 20 a 23 min. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje ā€˜flubberig’ mag wel.

  9. ⁠laat daarna afkoelen en zet voor ca 2 a 3 uur in de koelkast

bottom of page