Cottage cheesecake
- femsfoodcoaching
- 14 mrt 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 10 + 23 min + 4 uur wachttijd
Mijn DM op Instagram ontplofte toen jullie zagen dat ik deze heerlijke cottage cheesecake had gemaakt. En dat snap ik, want wat ziet ie er goed uit! Hij smaakt ook heerlijk. En het is eiwitrijk taartje omdat het op basis is van cottage cheese! Daar proef je helemaal niks van, het geeft juist een heerlijke romige textuur. Het mooiste van alles is dat jij dit hele taartje voor jezelf kan houden en zelfs kan eten als ontbijt! Jum!

Ingrediënten (1 taartje van 12 cm)
springvorm ca 12 cm
Voor de bodem:
1 volkoren biscuit
20 g volkoren meel
15 g gesmolten light boter (voor op brood)
Voor de cheesecake:
200 g cottage cheese (light)
1 ei
scheutje vanille aroma
15 g custardpoeder vanille
10 tot 20 g suikervervanger (hoeveelheid naar smaak)
Topping (optioneel):
zero frambozen jam (bijvoorbeeld van de Notenshop)
Bereiding cottage cheesecake
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht
Stamp de biscuit fijn en meng met volkoren meel en gesmolten boter tot een kruimelig deeg
bekleed de springvorm met bakpapier, spray de randen in met bakspray en stort het deeg erop
druk aan en zet in de koelkast
meng in een blender de cottage cheese met ei en vanille aroma tot een gladde massa
schenk dit in een kom en meng er met een garde de custardpoeder en suiker doorheen
haal de springvorm uit de koelkast en schenk het cheesecake mengsel over de bodem
bak af voor 20 a 23 min. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje ‘flubberig’ mag wel.
laat daarna afkoelen en zet voor ca 4 uur in de koelkast
top optioneel af met de zero jam
Comentários