Cottage cheesecake met appel en kaneel
- femsfoodcoaching
- 11 mei 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 7 + 23 min
Na het succes van de variant met blauwe bessen, kwam ik op het idee voor deze cottage cheesecake met appel en kaneel. Wederom mega lekker, eiwitrijk en zonder toegevoegde suiker. Je kan dit gerust eten als ontbijt of lunch!

Ingrediënten (1 persoon)
Tip: Wil je het voor 2 dagen preppen? Verdubbel dan de hoeveelheid en verdeel over 2 ovenbestendige schaaltjes
1 ovenbestendig schaaltje (deze heeft 0,7 l inhoud)
Voor de bodem:
1 volkoren biscuit (koekje)
30 g havermeel
10 g amandelmeel
kwart tl kaneel
iets meer dan 1 el 100% appelmoes
een kneep honingvervanger
Voor de cheesecake:
200 g cottage cheese (light)
1 ei
scheutje vanille aroma
15 g custardpoeder vanille
halve tl kaneel
ca. 15 g suikervervanger (hoeveelheid naar smaak)
Topping:
1 kleine appel, in blokjes gesneden
halve tl kaneel
Bereiding cottage cheesecake met appel en kaneel
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht
Stamp de biscuit fijn en meng met meel en 1 eetlepel appelmoes. Roer door
voeg een kneep honing vervanger toe en roer weer door
voeg nu kleine beetjes appelmoes toe tot het een kruimelig deeg is
vet de schaaltjes in met bakspray
verdeel de bodem over het schaaltje
druk aan
meng in een blender de cottage cheese met ei en vanille aroma tot een gladde massa
doe daarna het custard poeder, kaneel en suikervervanger erbij en blend nog even door
roer de kaneel door de blokjes appel
verdeel het cheesecake mengsel over het schaaltje en verdeel er de appel overheen
bak af voor 20 a 23 min Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje ‘flubberig’ mag wel.
laat daarna afkoelen en zet voor minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast Je kunt dit afgedekt een dag of 3 bewaren in de koelkast.
コメント