top of page

Cottage cheesecake met appel en kaneel

  • femsfoodcoaching
  • 11 mei 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Bereidingstijd: 7 + 23 min

Na het succes van de variant met blauwe bessen, kwam ik op het idee voor deze cottage cheesecake met appel en kaneel. Wederom mega lekker, eiwitrijk en zonder toegevoegde suiker. Je kan dit gerust eten als ontbijt of lunch!


Mealprep recept voor cottage cheesecake

Ingrediënten (1 persoon)

Tip: Wil je het voor 2 dagen preppen? Verdubbel dan de hoeveelheid en verdeel over 2 ovenbestendige schaaltjes

Voor de bodem:

  • 1 volkoren biscuit (koekje)

  • 30 g havermeel

  • 10 g amandelmeel

  • kwart tl kaneel

  • ⁠iets meer dan 1 el 100% appelmoes

  • een kneep honingvervanger

Voor de cheesecake:

  • 200 g cottage cheese (light)

  • 1 ei

  • ⁠scheutje vanille aroma

  • ⁠15 g custardpoeder vanille

  • halve tl kaneel

  • ⁠ca. 15 g suikervervanger (hoeveelheid naar smaak)

Topping:

  • 1 kleine appel, in blokjes gesneden

  • halve tl kaneel

Bereiding cottage cheesecake met appel en kaneel

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht

  2. ⁠Stamp de biscuit fijn en meng met meel en 1 eetlepel appelmoes. Roer door

  3. voeg een kneep honing vervanger toe en roer weer door

  4. voeg nu kleine beetjes appelmoes toe tot het een kruimelig deeg is

  5. ⁠vet de schaaltjes in met bakspray

  6. verdeel de bodem over het schaaltje

  7. druk aan

  8. meng in een blender de cottage cheese met ei en vanille aroma tot een gladde massa

  9. doe daarna het custard poeder, kaneel en suikervervanger erbij en blend nog even door

  10. roer de kaneel door de blokjes appel

  11. verdeel het cheesecake mengsel over het schaaltje en verdeel er de appel overheen

  12. bak af voor 20 a 23 min Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje ‘flubberig’ mag wel.

  13. ⁠laat daarna afkoelen en zet voor minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast Je kunt dit afgedekt een dag of 3 bewaren in de koelkast.


コメント


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page