Apple crumble cottage cheesecake
- femsfoodcoaching
- 26 nov 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 10 + 30 min
Deze apple crumble cottage cheesecake is een heerlijk, voedzaam recept dat perfect past in een gebalanceerde leefstijl, zowel als ontbijt, lunch of tussendoortje. Door de combinatie van magere cottage cheese, volkoren granen en frisse appel, biedt het niet alleen een verzadigend gevoel, maar ook een goede dosis eiwitten, vezels en gezonde vetten. Geniet van dit verrukkelijke alternatief voor de traditionele cheesecake!

Ingrediƫnten (2 ontbijt/lunch porties)
Voor de cheesecake:
400 g cottage cheese (light)
2 eieren
scheutje vanille aroma
30 g custardpoeder vanille
1 tl kaneel
35 g suikervervanger
1 appel, in blokjes gesneden
halve tl kaneel
Crumble:
40 g havermeel
50 g havermout
snuf zout
halve tl kaneel
1,5 el zonnebloemolie
1,5 el honingvervanger
Bereiding apple crumble cottage cheesecake
1. Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht
2. ā vet de schaaltjes in met bakspray
3. ā meng in een blender de cottage cheese met ei en vanille aroma tot een gladde massa. Het is hiervoor belangrijk dat je een krachtige blender gebruikt waardoor er geen stukjes van de cottage cheese meer in het beslag zitten maar het een glad en vloeibaar mengsel wordt. Hiervoor gebruik ik de Braun Powerblend 9.
4. ā doe daarna het custard poeder, kaneel en suikervervanger erbij en blend nog even kort door
5. ā Snijd de appel in blokjes en roer de kaneel erdoor
6. ā verdeel het cheesecake mengsel over de schaaltjes en verdeel er de appel overheen
7. ā meng de droge ingrediĆ«nten voor de crumble met elkaar en doe daarna de honing en olie erbij, maak er met je vingers een kruimelig deeg van
8. ā verdeel de crumble over de schaaltjes
9. ā bak voor 25 min af in de oven en laat volledig afkoelen
Comments