Gezondere humble & crumble
- femsfoodcoaching
- 15 feb
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 + 25 min
De viral Humble & Crumble, maar dan een tikje gezonder! Minder suiker, voedzamere ingrediënten en nog steeds die heerlijke kruimellaag. Dit recept is perfect als je een gezondere twist wilt geven aan deze populaire traktatie, zonder in te leveren op smaak. Ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje!

Ingrediënten (1 flinke portie)
Voor de apple crumble:
1 appel
Kaneelpoeder
25 gram havermout
25 gram havermeel
15 gram grof gehakte noten
snuf zout
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel honingvervanger
Voor de custard + topping:
125 ml (plantaardige) melk
10 g vanille custardpoeder
Iets meer dan een halve el honingvervanger
Een snuf zout
Een klein beetje witte suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht
Snijd de appel in blokjes en meng met wat kaneelpoeder
Doe de appel met kaneel in een ovenbestendig schaaltje
Meng in een apart schaaltje de havermout, havermeel, noten, flinke snuf kaneel en klein snufje zout. Roer dit door elkaar
Voeg aan het havermoutmengsel 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel honingvervanger toe
Meng dit eerst met een vork een beetje door elkaar, maak er daarna met je vingers een kruimelig deeg van
Verdeel het kruimelmengsel over de appel
Bak voor 25 minuten af in de oven
Start als de oven nog 5 minuten moet met het maken van de custard. Verhit hiervoor 100 ml van de melk in een pannetje.
Meng de vanille custardpoeder met de resterende 25 ml melk en een snuf zout tot een glad papje.
Voeg het papje toe aan de warme melk en blijf roeren tot het indikt.
Zoet de custard met de honingvervanger.
Haal de apple crumble uit de oven, verdeel er de custard overheen, strooi er wat suiker overheen en laat dit karameliseren met een crème brulee brander.
Comments