top of page

Gezondere humble & crumble

  • femsfoodcoaching
  • 15 feb
  • 2 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 + 25 min


De viral Humble & Crumble, maar dan een tikje gezonder! Minder suiker, voedzamere ingrediënten en nog steeds die heerlijke kruimellaag. Dit recept is perfect als je een gezondere twist wilt geven aan deze populaire traktatie, zonder in te leveren op smaak. Ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje!



Ingrediënten (1 flinke portie)

Voor de apple crumble:

  • 1 appel

  • Kaneelpoeder

  • 25 gram havermout

  • 25 gram havermeel

  • 15 gram grof gehakte noten

  • snuf zout

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • 1 eetlepel honingvervanger


Voor de custard + topping:

  • 125 ml (plantaardige) melk

  • 10 g vanille custardpoeder

  • Iets meer dan een halve el honingvervanger

  • Een snuf zout

  • Een klein beetje witte suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht

  2. Snijd de appel in blokjes en meng met wat kaneelpoeder

  3. Doe de appel met kaneel in een ovenbestendig schaaltje

  4. Meng in een apart schaaltje de havermout, havermeel, noten, flinke snuf kaneel en klein snufje zout. Roer dit door elkaar

  5. Voeg aan het havermoutmengsel 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel honingvervanger toe

  6. Meng dit eerst met een vork een beetje door elkaar, maak er daarna met je vingers een kruimelig deeg van

  7. Verdeel het kruimelmengsel over de appel

  8. Bak voor 25 minuten af in de oven

  9. Start als de oven nog 5 minuten moet met het maken van de custard. Verhit hiervoor 100 ml van de melk in een pannetje.

  10. Meng de vanille custardpoeder met de resterende 25 ml melk en een snuf zout tot een glad papje.

  11. Voeg het papje toe aan de warme melk en blijf roeren tot het indikt.

  12. Zoet de custard met de honingvervanger.

  13. Haal de apple crumble uit de oven, verdeel er de custard overheen, strooi er wat suiker overheen en laat dit karameliseren met een crème brulee brander.

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page