Apple and blueberry crumble baked skyr
- femsfoodcoaching
- 4 jan
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 10 + 30 min
Op zoek naar een heerlijk, gezond en eiwitrijk recept dat perfect is voor zowel ontbijt als lunch? Deze apple and blueberry crumble baked skyr combineert de smaken van appel en blauwe bessen met de romige textuur van skyr, verrijkt met kaneel en amandelsmaak. Een voedzame traktatie boordevol proteïne, ideaal om je energiek te houden gedurende de dag. Extra fijn: het is eenvoudig te mealpreppen!

Ingrediënten (1 portie)
200 g Ísey Skyr vanille
1 ei
Kwart tl amandelaroma
15 g custardpoeder
10 g suikervervanger
Halve appel, in blokjes gesneden + kwart tl kaneel
Handje blauwe bessen
Voor de crumble:
20 g havermeel
25 g havermout
Kwart tl kaneel
Snuf zout
13 g honingvervanger
8 g zonnebloemolie
Bereiding apple and blueberry crumble baked skyr
Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht
Meng alle ingrediënten uit het eerste rijtje met elkaar tot een glad beslag, behalve de appel en blauwe bessen.
Meng de ingrediënten voor de crumble met elkaar in een apart schaaltje en maak er met je vingers of met een vork een kruimelig deeg van
Meng de appelblokjes in een apart schaaltje met een kwart tl kaneel
Vet je ovenschaaltje in met bakspray
Schenk het skyr mengsel erin
Verdeel hier overheen de appel en blauwe bessen, druk lichtjes aan
Verdeel hier overheen de crumble
Bak voor 30 minuten af in de oven, laat volledig afkoelen voordat je het op eet.
Je kunt dit enkele dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Even ruiken en proeven van te voren! Eet smakelijk!
Comments