top of page

Apple and blueberry crumble baked skyr

  • femsfoodcoaching
  • 4 jan
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Bereidingstijd: 10 + 30 min


Op zoek naar een heerlijk, gezond en eiwitrijk recept dat perfect is voor zowel ontbijt als lunch? Deze apple and blueberry crumble baked skyr combineert de smaken van appel en blauwe bessen met de romige textuur van skyr, verrijkt met kaneel en amandelsmaak. Een voedzame traktatie boordevol proteïne, ideaal om je energiek te houden gedurende de dag. Extra fijn: het is eenvoudig te mealpreppen!


Recept voor gezonde apple en blueberry crumble

Ingrediënten (1 portie)

  • 200 g Ísey Skyr vanille

  • 1 ei

  • Kwart tl amandelaroma

  • 15 g custardpoeder

  • 10 g suikervervanger

  • Halve appel, in blokjes gesneden + kwart tl kaneel

  • Handje blauwe bessen


Voor de crumble:

  • 20 g havermeel

  • 25 g havermout

  • Kwart tl kaneel

  • Snuf zout

  • 13 g honingvervanger

  • 8 g zonnebloemolie


Bereiding apple and blueberry crumble baked skyr

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht

  2. Meng alle ingrediënten uit het eerste rijtje met elkaar tot een glad beslag, behalve de appel en blauwe bessen.

  3. Meng de ingrediënten voor de crumble met elkaar in een apart schaaltje en maak er met je vingers of met een vork een kruimelig deeg van

  4. Meng de appelblokjes in een apart schaaltje met een kwart tl kaneel

  5. Vet je ovenschaaltje in met bakspray

  6. Schenk het skyr mengsel erin

  7. Verdeel hier overheen de appel en blauwe bessen, druk lichtjes aan

  8. Verdeel hier overheen de crumble

  9. Bak voor 30 minuten af in de oven, laat volledig afkoelen voordat je het op eet.


Je kunt dit enkele dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Even ruiken en proeven van te voren! Eet smakelijk!

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page