Gezondere creme brulee
- femsfoodcoaching
- 2 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 14 min
Een romige, eiwitrijke creme brulee: simpel, zacht van binnen en met dat heerlijke gekaramelliseerde laagje bovenop.

Ingrediënten (2 porties)
1 verpakking Ísey skyr crème brûlée
35 g zuivelspread light
1 ei
12 g vanille custardpoeder
Snuf zout
Suiker (voor bovenop)
Bakspray
Bereiding creme brulee
Verwarm de oven voor op 175 °C hete lucht.
Vet twee kleine ramekins in met bakspray.
Meng de Ísey skyr, zuivelspread, het ei, zout en de custard met een garde tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de twee ramekins.
Bak ze 10–14 minuten; stop zodra de bovenkant niet meer nat is maar nog licht wiebelt.
Laat helemaal afkoelen en zet ze daarna minimaal een paar uur in de koelkast (een nachtje mag ook).
Bestrooi vlak voor het serveren de bovenkant met een dun laagje suiker.
Ga er met een brander overheen tot de bovenkant karamelliseert en een dun krokant laagje vormt.



