top of page

Red velvet tiramisu

  • femsfoodcoaching
  • 6 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 min + wachttijd


Een romige red velvet tiramisu, met luchtige skyr en een zachte cacao-koffiesmaak. Een eiwitrijk toetje voor de kerst!


red velvet tiramisu

Ingrediënten (ca. 9 porties)

  • 4 bakjes Ísey Skyr red velvet (limited edition)

  • 1 pak lange vingers (dan heb je er een paar over

  • ⁠1 kopje koffie (±110 ml) of 3 kopjes espresso

  • 1 theelepel cacaopoeder (voor in de koffie)

  • ⁠Optioneel: scheutje likeur

  • ⁠Cacaopoeder (topping)

  • ⁠1 red velvet muffin of koek

  • ⁠blokje (suikervrije) witte chocolade om te raspen

Bereiding red velvet tiramisu

  1. Doe de koffie of espresso in een bakje en roer er 1 tl cacao doorheen. Gebruik een garde zodat het goed oplost. Laat afkoelen.

  2. Roer optioneel een scheutje likeur door de afgekoelde koffie-cacao mix.

  3. Dompel de lange vingers kort in de koffie zodat ze net vochtig zijn.

  4. Leg een eerste laag gedoopte lange vingers op de bodem van je schaal

  5. Verdeel daar een royale laag skyr red velvet over.

  6. Herhaal met een tweede laag gedoopte lange vingers.

  7. Verdeel de rest van de skyr erover en strijk de bovenkant glad

  8. Laat dit een aantal uur (het liefst een hele nacht) in de koelkast staan.

  9. Strooi er voor het serveren cacaopoeder overheen

  10. Verkruimel de red velvet koek of muffin en strooi over de bovenkant.

  11. Rasp er tot slot wat witte chocolade overheen

bottom of page