Red velvet tiramisu
- femsfoodcoaching
- 6 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min + wachttijd
Een romige red velvet tiramisu, met luchtige skyr en een zachte cacao-koffiesmaak. Een eiwitrijk toetje voor de kerst!

Ingrediënten (ca. 9 porties)
4 bakjes Ísey Skyr red velvet (limited edition)
1 pak lange vingers (dan heb je er een paar over
1 kopje koffie (±110 ml) of 3 kopjes espresso
1 theelepel cacaopoeder (voor in de koffie)
Optioneel: scheutje likeur
Cacaopoeder (topping)
1 red velvet muffin of koek
blokje (suikervrije) witte chocolade om te raspen
Bereiding red velvet tiramisu
Doe de koffie of espresso in een bakje en roer er 1 tl cacao doorheen. Gebruik een garde zodat het goed oplost. Laat afkoelen.
Roer optioneel een scheutje likeur door de afgekoelde koffie-cacao mix.
Dompel de lange vingers kort in de koffie zodat ze net vochtig zijn.
Leg een eerste laag gedoopte lange vingers op de bodem van je schaal
Verdeel daar een royale laag skyr red velvet over.
Herhaal met een tweede laag gedoopte lange vingers.
Verdeel de rest van de skyr erover en strijk de bovenkant glad
Laat dit een aantal uur (het liefst een hele nacht) in de koelkast staan.
Strooi er voor het serveren cacaopoeder overheen
Verkruimel de red velvet koek of muffin en strooi over de bovenkant.
Rasp er tot slot wat witte chocolade overheen



