Eiwitrijke witte choco karamel taart
- femsfoodcoaching
- 15 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 20 min (excl. wachttijd)
Ben jij op zoek naar een smaakvolle en eiwitrijke taart, die ook nog eens een lust voor het oog is? Stop dan met zoeken, deze taart is alles wat je wil! De taart is laag in toegevoegde suikers en daarom ook geschikt als ontbijt.

Ingrediënten (1 taart van 20 cm)
Voor de bodem:
3 volkoren biscuits
80 g volkorenmeel
40 g zonnebloemolie
1 eetlepel suikervervanger
Voor de eerste laag:
500 g Lindahls kwarv witte chocolade smaak
150 g zuivelspread light
Optioneel een paar flavourdrops witte chocoladesmaak of wat zoetstof
2,5 gelatineblaadje, minimaal 10 minuten geweekt in koud water
Voor de tweede laag:
300 g high protein salted caramel pudding
1,5 gelatineblaadje, minimaal 10 minuten geweekt in koud water
Topping:
Een paar gehakte kruidnoten of andere koekjes Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
Start met de bodem. Meng alle ingrediënten tot het kruimelig wordt. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met bakspray. Stort het kruimeldeeg op de bodem en druk goed aan. Bak voor 8 minuten in de oven en laat volledig afkoelen
Meng de kwarv, zuivelspread en flavourdrops goed met elkaar en proef of je de smaak goed vindt.
Doe een flinke schep van dit mengsel in een pannetje, warm op, niet koken (!), en los één voor één de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
Daarna meng je de inhoud van het pannetje weer met de rest van het kwarv/zuivelspread mengsel. Goed roeren!
Dit stort je op de bodem.
Spoel het pannetje af, doe een schep van de protein pudding in het pannetje, opwarmen, niet koken (!), los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
Meng daarna weer goed met de rest.
Stort dit voorzichtig op de eerste laag.
Doe er de gehakte kruidnoten op, dek af, en laat minimaal 4 uur opstijven.



