Gezonde kruidnoten
- femsfoodcoaching
- 23 nov
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 30 min
Deze gezonde kruidnoten hebben dezelfde crunch als gewone kruidnoten, maar bevatten ongeveer de helft minder verzadigd vet, ongeveer twee keer zoveel vezels en ongeveer twee derde minder suiker dan de meeste varianten uit de winkel.

Ingrediƫnten (ca. 35 stuks)
40 g volkoren meel
ā 40 g bloem
15 g basterdsuiker
12 g bruine suikervervanger
1,5 tl speculaaskruiden
halve tl kaneel
snuf zout
ā halve tl bakpoeder
ā 12 g light boter voor op brood (koud)
ā 13 g zonnebloemolie
ā 15 g eiwit (ongeveer 1 el losgeklopt eiwit) en bewaar de rest van het eiwit
1 tl melk
Bereiding gezonde kruidnoten
Meng volkoren meel, bloem, basterdsuiker, suikervervanger, speculaaskruiden, kaneel, zout en bakpoeder in een kom en roer even door.
Voeg de koude light boter, zonnebloemolie en het eiwit toe en maak er met je vingers een kruimelig deeg van.
Voeg 1 tl melk toe. Gebruik niet meer, anders wordt het deeg te nat.
ā Maak er een bol deeg van.
zet dit voor 15-30 min in de koelkast
Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte).
Rol bolletjes van ongeveer 1,5 cm.
Optioneel: Meng het resterende eiwit met 1 tl water en bestrijk de bolletjes hƩƩl dun met verdund eiwit voor een iets glanzender resultaat.
Bak de kruidnoten 25ā30 minuten.
Laat ze volledig afkoelen. Na 10ā15 minuten worden ze knapperig van binnen.
Bewaar in een luchtdichteĀ pot



