Kruidnoten cheesecake
- femsfoodcoaching
- 23 nov 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 24 nov 2024
Bereidingstijd: 20 + 40 min + minimaal 4 uur wachttijd
Deze kruidnoten cheesecake is een verrassende en heerlijke variatie op de klassieke cheesecake. Met de heerlijke smaak van kruidnoten en een lichtere, voedzame basis, is deze taart perfect voor de feestdagen. Het is een balans tussen genieten en bewust kiezen, zonder in te leveren op smaak. Een echte showstopper op tafel die iedereen zal verrassen!

Ingrediƫnten (1 taart van 20 cm)
Voor de boden:
50 g kruidnoten
80 g volkorenmeel
45 g light boter (voor op brood), gesmolten
Halve tl speculaaskruiden
Snuf zout āØ
Voor de vulling:
35 g vanille custard poeder
2 eetlepels melk
150 gram zuivelspread light
500 gram Ćsey skyr vanille
2 eieren
40 g suikervervanger (of meer als je het zoeter wilt)
1 tl vanille aroma
1,5 tl kaneel
1,5 tl speculaaskruiden
50 g kruidnoten, grof gestampt / gehakt
Als topping:
een handje kruidnoten, grof gehakt
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
2. Start met de bodem. Meng alle ingrediƫnten tot het kruimelig wordt.
3. Bekleed de springvorm (20 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met bakspray. Stort het kruimeldeeg op de bodem en druk goed aan.
4. Bak voor 8 minuten in de oven en laat volledig afkoelen
5. Meng in een grote kom de vanille custard poeder met de melk en twee eetlepels van de skyr. Voeg in delen de andere ingrediƫnten toe en roer goed door.
6. Schep tot slot de kruidnoten door het beslag
7. Draai de temperatuur van de oven terug naar 170 graden
8. Stort het cheesecake beslag op de bodem
9. Bak af in de oven tot de randen bruin beginnen te worden, dit duurt bij mij ca. 40 min, maar korter kan ook, dit verschilt per oven. Bak af in de oven tot de randen bruin beginnen te worden, dit duurt bij mij ca. 40 min, maar korter kan ook, dit verschilt per oven. Laat nog even afkoelen in de oven met de deur op een kier.
10. Laat vervolgens volledig afkoelen buiten de oven, minimaal 4 uur waarvan 1 uur in de koelkast. Het liefst langer of een hele nacht in de koelkast.
11. Verdeel er optioneel voor het serveren nog wat kruidnoten overheen als versiering, eet smakelijk!



