Gebakken appel no bake cheesecake
- femsfoodcoaching
- 30 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 7 min
Weer een heerlijk taartje als tussendoortje, ontbijt of toetje! De smaken van de gebakken appel skyr, zuivelspread, appel en kaneel komen hier perfect bij elkaar. Probeer deze heerlijk gebakken appel no bake cheesecake zelf.

Ingrediënten (2 personen)
Voor de bodem:
2 volkoren biscuits
15 g havermeel
10 g amandelmeel
snuf kaneelpoeder
10 g honingvervanger
20 g 100% appelmoes
Voor het cheesecake mengsel:
170 g Ísey Skyr gebakken appel
50 g zuivelspread light
Als topping:
1 appel, in stukjes gesneden
kaneelpoeder
optioneel: granola/muesli
Tip: eet je het als ontbijt? Reken dan bovenstaande ingrediënten voor 1 portie en doe het in een groter schaaltje
Bereiding gebakken appel no bake cheesecake
Snijd de appel in blokjes, doe in een magnetron bestendig schaaltje, strooi er wat kaneel overheen en warm 1 minuut afgedekt op vol vermogen op
Laat daarna afkoelen
Verkruimel de biscuits
Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar tot een kruimelig deeg. Als het te droog is dan voeg je wat extra appelmoes toe
Meng daarna de Isey Skyr met zuivelspread light
Verdeel het kruimelige deeg over de glaasjes als bodem, druk aan met een lepel
Verdeel daarna het cheesecake mengsel eroverheen
top af met de appel. Voor het serveren kan je er optioneel nog wat granola of muesli overheen strooien



