top of page

Gebakken appel no bake cheesecake

  • femsfoodcoaching
  • 30 apr 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 7 min Weer een heerlijk taartje als tussendoortje, ontbijt of toetje! De smaken van de gebakken appel skyr, zuivelspread, appel en kaneel komen hier perfect bij elkaar. Probeer deze heerlijk gebakken appel no bake cheesecake zelf.

Recept voor gebakken appel no bake cheesecake

Ingrediënten (2 personen)

Voor de bodem:

  • 2 volkoren biscuits

  • 15 g havermeel

  • 10 g amandelmeel

  • snuf kaneelpoeder

  • 10 g honingvervanger

  • 20 g 100% appelmoes

Voor het cheesecake mengsel:

  • 170 g Ísey Skyr gebakken appel

  • 50 g zuivelspread light

Als topping:

  • 1 appel, in stukjes gesneden

  • kaneelpoeder

  • optioneel: granola/muesli

Tip: eet je het als ontbijt? Reken dan bovenstaande ingrediënten voor 1 portie en doe het in een groter schaaltje

Bereiding gebakken appel no bake cheesecake

  1. Snijd de appel in blokjes, doe in een magnetron bestendig schaaltje, strooi er wat kaneel overheen en warm 1 minuut afgedekt op vol vermogen op

  2. Laat daarna afkoelen

  3. Verkruimel de biscuits

  4. Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar tot een kruimelig deeg. Als het te droog is dan voeg je wat extra appelmoes toe

  5. Meng daarna de Isey Skyr met zuivelspread light

  6. Verdeel het kruimelige deeg over de glaasjes als bodem, druk aan met een lepel

  7. ⁠Verdeel daarna het cheesecake mengsel eroverheen

  8. top af met de appel. Voor het serveren kan je er optioneel nog wat granola of muesli overheen strooien


bottom of page