top of page

Gebakken appel cheesecake

  • femsfoodcoaching
  • 15 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 sep 2024

Bereidingstijd: 30 + 60 min (excl. 4 uur wachttijd) Een heerlijke en voedzame cheesecake, geschikt als tussendoortje, ontbijt of dessert!


Ingrediënten (1 taart van 20 cm)


Voor de bodem:

  • 3 speculoos koekjes

  • 80 g volkorenmeel

  • 40 g 100% appelmoes (of gesmolten light boter, is lekkerder maar de bodem bevat dan meer vet)

  • 1 eetlepel suikervervanger

  • flinke snuf kaneel


Voor de vulling:

  • 35 vanille custard poeder (zonder suiker)

  • 2 eetlepels ongezoete (plantaardige) melk

  • 150 gram zuivelspread light

  • 500 gram Ísey skyr gebakken appel

  • 2 eieren

  • optioneel honingvervanger/zoetstof/flavourdrops


Voor de topping:

  • ca. 450 gram appels

  • 30 gram rozijnen

  • 1 eetlepel kaneel

  • 5 eetlepels water

  • een flinke kneep honingvervanger Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.

  2. Start met de bodem. Meng alle ingrediënten tot het kruimelig wordt.

  3. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met bakspray. Stort het kruimeldeeg op de bodem en druk goed aan.

  4. Bak voor 8 minuten in de oven en laat volledig afkoelen Meng in een grote kom de vanille custard poeder met de melk en twee eetlepels van de skyr (met een vork of garde). Voeg in delen de andere ingrediënten toe en roer goed door.

  5. Draai de temperatuur van de oven terug naar 170 graden

  6. Stort het cheesecake beslag op de bodem

  7. Bak af in de oven tot de randen bruin beginnen te worden, dit duurt bij mij ca. 55 min, maar korter kan ook, dit verschilt per oven.

  8. Laat volledig afkoelen, minimaal 4 uur waarvan 1 uur in de koelkast.

  9. Snijd de appels en ontdoe van het klokhuis. Ik schil ze niet, maar je kan het ook wel doen. Bak de appels en rozijnen in een pan met de kaneel, het water en de honingvervanger. Doe de deksel op de pan en laat stoven tot de appels zacht beginnen te worden. Daarna bak je het nog een minuut of 5 zodat het vocht gedeeltelijk verdampt.

  10. Laat het appelmengsel afkoelen en stort dit daarna op de taart


Yorumlar


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page