Gebakken appel flammkuchen
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 28 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 + 15 min
Deze lichtzoete flammkuchen met appel, kaneel en rozijnen doet je denken aan appeltaart

Ingrediënten (1 persoon)
1 bakje Ísey Skyr gebakken appel (170 g)
75 g volkoren meel
een halve tl bakpoeder
een halve appel, in plakjes gesneden
een paar rozijnen
wat kaneelpoeder
Een deegroller en bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden, hete lucht
Meng de bakpoeder en volkoren meel met elkaar
Doe het meel in een kom met 75 gram van de Ísey Skyr
Maak er met je handen een bol deeg van. Als het te nat is, gebruik je wat extra meel. Is het te droog, doe er dan nog een lepeltje skyr bij.
Leg de bol deeg op een vel bakpapier, strooi er wat meel over heen en rol het uit tot enkele millimeters dikte.
Besmeer het deeg met de resterende skyr, verdeel de appelplakjes eroverheen, wat rozijnen en strooi er tot slot wat kaneel overheen.
Dit bak je voor circa 15 minuten af in de oven
Comments