top of page

Crompouce broodjes

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 min + minimaal 1 uur wachttijd Met dit recept ging ik in 2023 voor het eerst viral. Een hoop negatief commentaar kwam daar helaas ook bij kijken. Ik noemde het namelijk 'cruddingbroodjes' als een kruising tussen een puddingbroodje en crompouce. Maar daar waren veel mensen het niet mee eens, de 'cr' van crompouce hadden immers niks te maken met de roze broodjes (maar met een croissant natuurlijk..). Achja, ik vond het een leuk idee en het heeft mij gelukkig ook veel nieuwe en positieve volgers opgeleverd! Vandaar dat ik het recept hier graag ook nog met jullie deel. De ruby chocolade is niet voedzaam maar wat mij betreft is dit wel een bewust genietmomentje waard!


ree

Ingrediƫnten (2 stuks)

  • 2 volkoren bolletjes

  • 50 g vanille custard poeder

  • 25 g suikervervanger

  • 20 g eiwitpoeder vanille

  • 500 ml melk

  • 15 g ruby smeltchocolade

  • een spuitzak


Bereiding

  1. Maak de pudding conform de instructies op de verpakking en roer 20 gram eiwitpoeder vanille mee. Als je het zoeter wil dan kan je nog extra suikervervanger toevoegen.

  2. Laat de pudding afkoelen, doe het in een spuitzak en leg circa een uurtje in de koelkast

  3. Na een uur snijd je de broodjes open, doe rijkelijk pudding op

  4. Smelt de chocolade in de magnetron volgens instructies op de verpakking

  5. Verdeel de gesmolten chocolade over de broodjes en laat even hard worden


bottom of page