top of page

Croissant wafel

  • femsfoodcoaching
  • 15 apr
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 5 min


Een croissant wafel wordt ook wel een croiffle genoemd. De perfecte mix tussen een croissant en een wafel! Knapperig van buiten, luchtig van binnen en heerlijk met zoete of hartige toppings. Ik maakte een variant met vanille kwark en vers fruit. Ideaal voor ontbijt, brunch of een smulmoment! Ook leuk voor Pasen of Kerst!


croissant wafel

Ingrediënten (4 stuks)

  • 4 diepvries croissants, ontdooid

  • ⁠vanille kwark of skyr

  • ⁠vers (rood) fruit

  • ⁠chocolade eitjes (voor Pasen)

Bereiding croissant wafel

  1. Ik gebruikte hiervoor het wafelijzer in de Braun Multigrill 7.

  2. Zet de bovenplaat op 200 graden en de onderplaat op 190

  3. als de grill is voorverwarmd dan vet je deze in met een beetje bakspray

  4. doe de ontdooide diepvries croissants in het wafelijzer en bak voor ca. 3 minuten tot ze goudbruin zijn

  5. serveer met vanille kwark, rood fruit en chocolade

bottom of page