Monchou cottage cheesecake
- femsfoodcoaching
- 5 feb
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 + 23 min
Ben jij fan van monchou, cheesecake Ć©n mealpreppen? Dan is deze monchou cottage cheesecake met kersenmengsel perfect voor jou! Deze frisse, romige cheesecake in een handig mealprepformaat is ideaal als lunch of ontbijt. Maak ām vooruit en geniet de komende dagen van een smaakvol Ć©n voedzaam gerecht.

Ingrediƫnten (2 porties)
- 2 ovenbestendige schaaltjes (deze hebben 0,7 l inhoud)
Voor de bodem:
- 2 volkoren biscuits (koekjes)
- ā 60 g havermeel
- ā 15 g amandelmeel
- iets meer dan ā 2 el 100% appelmoes
- ā honingvervanger
Voor de cheesecake:
- 400 g cottage cheese (light)
- ā 2 eieren
- ā scheutje vanille aroma
- ā 30 g custardpoeder vanille
- ā 20 tot 30 g suikervervanger (naar smaak)
Topping:
- 250 g diepvries kersen
- klein scheutje water (ca. 25 ml)
- 1 tl suikervervanger
- maizena papje van 1 el maizena met 2 el koud water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht
Stamp de biscuit fijn en meng met meel en 2 eetlepels appelmoes. Roer door
ā voeg een flinke kneep honing vervanger toe en roer weer door
voeg nu kleine beetjes appelmoes toe tot het een kruimelig deeg is
ā vet de schaaltjes in met bakspray
verdeel de bodem over de 2 schaaltjes, druk aan
meng in een blender de cottage cheese met ei, suikervervanger en vanille aroma tot een gladde massa
doe daarna het custard poeder erbij en blend nog even door
ā verdeel het cheesecake mengsel over de schaaltjes
bak af voor 20 a 23 min. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje āflubberigā mag wel.
begin de laatste 10 minuten van de oven met het kersenmengsel. Warm de diepvries kersen op in een pannetje met een scheutje water en suikervervanger, plet ze een beetje fijn en laat even pruttelen. ā Voeg daarna kleine beetjes van het maizena papje toe tot het voldoende is ingedikt.
Als de cheesecakes klaar zijn, verdeel je het kersenmengsel hierover en laat het geheel afkoelen. Bewaar daarna afgedekt in de koelkast.
Comments