top of page

Citroen maanzaad bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 15 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 6 mrt

Bereidingstijd: 15 + 40 min

Dit baksel is simpel te maken en echt een aanrader.

Een frisse twist op klassiek bananenbrood! Dit bananenbrood is echt even een keer iets anders. Zo lekker fris en zomers, maar ook heerlijk tijdens andere seizoenen! Daarnaast is dit bananenbrood is heerlijk smeuïg, luchtig en perfect als tussendoortje voor ieder moment van de dag!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 3 middelgrote rijpe bananen

  • 75 g havermeel

  • 100 g volkorenmeel

  • 25 g eiwitpoeder vanille (of extra volkoren- of havermeel)

  • 2 eieren

  • 2,5 tl bakpoeder

  • 120 ml ongezoete plantaardige drink

  • snuf zout

  • een scheutje zoetstof of vanille flavourdrops

  • rasp van 1 biologische citroen

  • 2 el maanzaad Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Blend de bananen met ei en melk tot een egaal mengsel.

  3. Meng in een kom de droge ingrediënten en meng daarna de droge met de natte ingrediënten. Roer de citroenrasp en maanzaad erdoor.

  4. Breng op smaak met zoetstof / flavourdrops

  5. Zet voor ca 40 min in de oven, met een sateprikker kan je kijken of het gaar is!


bottom of page