Citroen cake
- femsfoodcoaching
- 17 mrt 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 3 apr
Bereidingstijd: 10 + 50 min
Op TikTok spotte ik een aantal viral ‘’whole lemon cakes’’ en ik MOEST dit ook proberen. Ik noemde dit ook wel een hele citroen cake; een cake waar je een hele citroen in stopt, dat klinkt toch bizar? Maar het resultaat is een mega frisse en lente-achtige cake. Ook leuk voor Pasen! Ik liet me inspireren door @themodernnonna maar maakte er een voedzame variant van.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
4 eieren
75 g zonnebloemolie
115 g 100% appelmoes
100 tot 150 g suikervervanger (tussendoor proeven of je het zoet genoeg vindt)
1 citroen met eetbare schil, biologisch, goed gewassen en in kwarten gesneden en pitten verwijderd
1 tl vanille aroma
Droge ingrediënten:
125 g havermeel
125 g volkoren meel
8 g bakpoeder
Halve tl zout
Bereiding citroen cake
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onderwarmte
In een krachtige blender meng je de eieren, olie, appelmoes, suikervervanger, citroen en vanille aroma in ca. 20 tot 30 seconden tot een redelijk gladde massa (een paar fijne stukjes citroen zijn prima)
In een kom meng je de droge ingrediënten met elkaar
Doe daarna alle droge ingrediënten erbij in de blender en blend nog zo’n 20 seconden
Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag erin
Bak voor ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is



