Churro peren cheesecake
- femsfoodcoaching
- 15 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 mrt 2024
Bereidingstijd: 10+15 min
Begin jij je dag wel eens met taart? Deze voedzame peren churro cheesecake geeft voldoening aan al je zoete cravings, is hoog in eiwitten en laag in toegevoegde suikers. Je maakt hem de avond van te voren waardoor het je in de ochtend amper tijd kost. Wie wil zijn dag nou niet zo starten?!

Ingrediënten (1 persoon)
Een ovenbestendig schaaltje van 12 tot 14 cm doorsnede
Voor de bodem:
2 volkoren biscuits
10 g amandelmeel
15 g havermeel
een snuf kaneel
5 gram honingvervanger
Klein schepje 100% appelmoes
Voor de cheesecake:
150 gram magere naturel skyr, op smaak gebracht met vloeibare zoetstof of flavourdrops
45 gram zuivelspread light
een klein ei
2 tl (ongezoete amandel- of magere) melk/drink
10 gram vanille custardpoeder
1 kleine peer (ca. 150 g), niet te rijp
1 gram kaneelpoeder
Voor de topping:
10 gram suikervervanger gemengd met een flinke snuf kaneel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de bodem, verdeel over de bodem van het schaaltje en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet in de airfyer en verwarm deze voor op 180 graden
Meng intussen het tweede rijtje ingrediënten met elkaar in een schaaltje of kom
Snijd de peer in stukjes en meng in een ander schaaltje of kommetje met de kaneel.
Wanneer de airfyer/oven voorverwarmd is, haal je het schaaltje eruit en schenk je de helft van het cheesecake mengsel op de bodem. Hier bovenop leg je de peer. Daarna schenk je de rest van het mengsel eroverheen.
Strooi de helft van de kaneelsuiker (topping) over het taartje en bak ca. 15 min in de airfyer. In de oven moet het een minuut of 10 langer. Dit verschilt per oven.
Laat het taartje goed afkoelen, zet daarna in de koelkast
Voor het serveren top je het af met de rest van de kaneelsuiker en genieten maar!



