top of page

Churro peren cheesecake

  • femsfoodcoaching
  • 15 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 mrt 2024

Bereidingstijd: 10+15 min Begin jij je dag wel eens met taart? Deze voedzame peren churro cheesecake geeft voldoening aan al je zoete cravings, is hoog in eiwitten en laag in toegevoegde suikers. Je maakt hem de avond van te voren waardoor het je in de ochtend amper tijd kost. Wie wil zijn dag nou niet zo starten?!

ree

Ingrediënten (1 persoon)

Een ovenbestendig schaaltje van 12 tot 14 cm doorsnede


Voor de bodem:

  • 2 volkoren biscuits

  • 10 g amandelmeel

  • 15 g havermeel

  • een snuf kaneel

  • 5 gram honingvervanger

  • Klein schepje 100% appelmoes


Voor de cheesecake:

  • 150 gram magere naturel skyr, op smaak gebracht met vloeibare zoetstof of flavourdrops

  • 45 gram zuivelspread light

  • een klein ei

  • 2 tl (ongezoete amandel- of magere) melk/drink

  • 10 gram vanille custardpoeder

  • 1 kleine peer (ca. 150 g), niet te rijp

  • 1 gram kaneelpoeder


Voor de topping:

  • 10 gram suikervervanger gemengd met een flinke snuf kaneel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de bodem, verdeel over de bodem van het schaaltje en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  2. Zet in de airfyer en verwarm deze voor op 180 graden

  3. Meng intussen het tweede rijtje ingrediënten met elkaar in een schaaltje of kom

  4. Snijd de peer in stukjes en meng in een ander schaaltje of kommetje met de kaneel.

  5. Wanneer de airfyer/oven voorverwarmd is, haal je het schaaltje eruit en schenk je de helft van het cheesecake mengsel op de bodem. Hier bovenop leg je de peer. Daarna schenk je de rest van het mengsel eroverheen.

  6. Strooi de helft van de kaneelsuiker (topping) over het taartje en bak ca. 15 min in de airfyer. In de oven moet het een minuut of 10 langer. Dit verschilt per oven.

  7. Laat het taartje goed afkoelen, zet daarna in de koelkast

  8. Voor het serveren top je het af met de rest van de kaneelsuiker en genieten maar!


bottom of page