Carnaval taartjes
- femsfoodcoaching
- 27 feb
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 20 mrt
Bereidingstijd: 15 + 14 min
Vier carnaval met deze feestelijke havermouttaartjes! Ze zijn knapperig, voedzaam en hebben een frisse mandarijnvulling dankzij Ísey Skyr Mandarin Pie. Perfect als voedzaam tussendoortje tijdens de drukke carnavalsdagen, lekker en makkelijk te maken. Ik maakte ze voor Kruikenstad, het mooie Tilburg!

Ingrediënten (2 stuks)
Voor de bodem:
70 g havermout
Snuf zout
15 g honingvervanger
20 g 100% appelmoes
Topping:
1 bakje Ísey Skyr Mandarin Pie
strooisels in de kleur van jouw stad (tip: koop gewoon een bakje met allemaal kleuren strooisels en vis de kleurtjes eruit van jouw stad)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden, boven- en onderwarmte
Meng de havermout met een snuf zout en doe er daarna de pindakaas/notenpasta, honingvervanger en appelmoes bij. Roer dit goed door
Verdeel het havermoutmengsel over 2 tartelettevormpjes van ca. 10 cm doorsnede. Als je siliconen gebruikt, hoef je ze niet in te vetten. Bij metalen doe je dit wel met bakspray
Bak ze voor 12 a 14 min af totdat de randjes bruin beginnen te kleuren en de bodems krokant gebakken zijn
Laat volledig afkoelen
Top daarna af met de Ísey Skyr en versier met strooisels
Comentários