top of page

Carnaval taartjes

  • femsfoodcoaching
  • 27 feb
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 20 mrt

Bereidingstijd: 15 + 14 min


Vier carnaval met deze feestelijke havermouttaartjes! Ze zijn knapperig, voedzaam en hebben een frisse mandarijnvulling dankzij Ísey Skyr Mandarin Pie. Perfect als voedzaam tussendoortje tijdens de drukke carnavalsdagen, lekker en makkelijk te maken. Ik maakte ze voor Kruikenstad, het mooie Tilburg!



Ingrediënten (2 stuks)

Voor de bodem:


Topping:

  • 1 bakje Ísey Skyr Mandarin Pie

  • ⁠strooisels in de kleur van jouw stad (tip: koop gewoon een bakje met allemaal kleuren strooisels en vis de kleurtjes eruit van jouw stad)


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, boven- en onderwarmte

  2. Meng de havermout met een snuf zout en doe er daarna de pindakaas/notenpasta, honingvervanger en appelmoes bij. Roer dit goed door

  3. Verdeel het havermoutmengsel over 2 tartelettevormpjes van ca. 10 cm doorsnede. Als je siliconen gebruikt, hoef je ze niet in te vetten. Bij metalen doe je dit wel met bakspray

  4. Bak ze voor 12 a 14 min af totdat de randjes bruin beginnen te kleuren en de bodems krokant gebakken zijn

  5. Laat volledig afkoelen

  6. Top daarna af met de Ísey Skyr en versier met strooisels

Comentários


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page