Krokante havermout taartjes met skyr
- femsfoodcoaching
- 27 mrt 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 10 + 14 min
Ontbijten met een gebakje, wie wil dat nou niet? Dit voedzame en crunchy havermout taartbodempje is heerlijk om af te toppen met Ísey Skyr aardbei-witte chocoladesmaak en je favoriete fruit! Ga jij dit krokante havermout taartje zelf proberen?

Ingrediënten (2 stuks)
70 g havermout
Snuf zout
30 g 100% pindakaas of notenpasta
15 g honingvervanger
20 g 100% appelmoes
Een aantal eetlepels Ísey Skyr aardbei-witte chocolade
Fruit zoals aardbeien en/of frambozen
Bereiding krokante havermout taartje
Verwarm de oven voor op 200 graden, boven- en onderwarmte
Meng de havermout met een snuf zout en doe er daarna de pindakaas/notenpasta, honingvervanger en appelmoes bij. Roer dit goed door
Verdeel het havermoutmengsel over 2 tartelettevormpjes van ca. 10 cm doorsnede. Als je siliconen gebruikt, hoef je ze niet in te vetten. Bij metalen doe je dit wel met bakspray
Bak ze voor 12 a 14 min af totdat de randjes bruin beginnen te kleuren en de bodems krokant gebakken zijn
Laat volledig afkoelen
Top daarna af met een aantal eetlepels Ísey Skyr en verdeel er wat fruit overheen Eet smakelijk!



