top of page

Apple crumble baked pudding

  • femsfoodcoaching
  • 8 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 10 + 30 min


Dit ontbijt (of deze lunch) smaakt als een toetje! Een heerlijke vanille baked pudding met appel, kaneel en een krokante havermoutcrumble. Lekker én eiwitrijk!


baked pudding

Ingrediënten (2 porties)

  • 400 g high protein vanille pudding

  • 2 eieren

  • 30 g vanille custard poeder

  • snuf zout

    Voor de crumble:

  • 40 g havermeel

  • 50 g havermout

  • snuf zout

  • halve tl kaneel

  • 1,5 el zonnebloemolie

  • 1,5 el honingvervanger

  • 2 kleine appels

  • halve tl kaneel

Bereiding baked pudding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht

  2. Meng in een kom de vanille pudding met eieren, snuf zout en custard poeder met een garde tot een glad mengsel.

  3. Meng in een apart kommetje de ingrediënten voor de crumble en maak er met je vingers een kruimelig deeg van

  4. Snijd de appels in blokjes en meng in een apart kommetje met de kaneel

  5. Stort het pudding mengsel in 2 ovenschaaltjes, ingevet met bakspray

  6. Verdeel dan de appel eroverheen en daarna de crumble

  7. Bak voor 30 min af in de oven.

bottom of page