top of page

Appeltaart kwarkcake

  • femsfoodcoaching
  • 2 jun 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 50 min Deze cake is echt mega lekker en voedzaam en gemakkelijk te maken. Je hele huis ruikt naar appeltaart en de cake doet je daar echt aan denken! Dit moet je proberen!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 250 g optimel kwark appel kaneel

  • 3 eieren

  • 85 g 100% appelmoes

  • 50 g (zonnebloem)olie

  • 75 g suikervervanger

Droge ingrediënten:

  • 110 g havermeel

  • 115 gram volkorenmeel

  • 3 tl bakpoeder

  • 2,5 tl kaneel

  • snuf zout

Verder nodig:

  • 20 g rozijnen

  • 30 g gehakte nootjes

  • Een halve (kleine) appel, geschild en in blokjes gesneden + een kwart tl kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. Meng in een kom de kwark, eieren, appelmoes, olie en suikervervanger met elkaar.

  3. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten

  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, roer door met een spatel.

  5. ⁠schep de noten en rozijnen voorzichtig door het beslag

  6. Bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.

  7. Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.

  8. doe de appel blokjes in een schaaltje en meng met een kwart tl kaneel

  9. verdeel de appelslofjes over de bovenkant van de cake en druk de appel stukjes lichtjes aan

  10. Bak voor ca. 50 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of het gaar is.


Comments


bottom of page