Appeltaart kwarkcake
- femsfoodcoaching
- 2 jun 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 50 min
Deze cake is echt mega lekker en voedzaam en gemakkelijk te maken. Je hele huis ruikt naar appeltaart en de cake doet je daar echt aan denken! Dit moet je proberen!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
250 g optimel kwark appel kaneel
3 eieren
85 g 100% appelmoes
50 g (zonnebloem)olie
75 g suikervervanger
Droge ingrediënten:
110 g havermeel
115 gram volkorenmeel
3 tl bakpoeder
2,5 tl kaneel
snuf zout
Verder nodig:
20 g rozijnen
30 g gehakte nootjes
Een halve (kleine) appel, geschild en in blokjes gesneden + een kwart tl kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Meng in een kom de kwark, eieren, appelmoes, olie en suikervervanger met elkaar.
Meng in een aparte kom de droge ingrediënten
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, roer door met een spatel.
schep de noten en rozijnen voorzichtig door het beslag
Bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.
Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.
doe de appel blokjes in een schaaltje en meng met een kwart tl kaneel
verdeel de appelslofjes over de bovenkant van de cake en druk de appel stukjes lichtjes aan
Bak voor ca. 50 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of het gaar is.
Comments