top of page

Yoghurt sinaasappel cake

  • femsfoodcoaching
  • 2 mrt 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 55 min Een heerlijke en frisse cake op basis van de Optimel limited edition yoghurt in de smaak Magic Mandarin. Deze is niet het gehele jaar verkrijgbaar, dus sla je slag zolang hij er nog is!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

Natte ingrediënten:

  • 250 g Optimel limited edition yoghurt magic mandarin

  • 70 g (zonnebloem)olie

  • 85 g 100% appelmoes

  • 2 eieren

Droge ingrediënten:

  • 200 g volkoren meel

  • 75 g havermeel

  • 10 g eiwitpoeder vanille

  • 8 g bakpoeder

  • 3 tl kaneel

  • 50 g suikervervanger

  • Snuf zout

Let op: wil je de cake zoeter, voeg dan meer suikervervanger toe, je kunt het beslag tussendoor proeven


  • Rasp van de schil van 1 (biologische) handsinaasappel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte

  2. meng in een kom de natte ingrediënten met een garde door elkaar tot een glad mengsel

  3. meng in een aparte kom de droge ingrediënten

  4. doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door met een spatel. roer niet te hard, prima als er een paar klonten in zitten

  5. schep de sinaasappelrasp door het beslag

  6. bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.

  7. bak voor 50 a 55 min af in de oven. Met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


Kommentare


bottom of page