Yoghurt sinaasappel cake
- femsfoodcoaching
- 2 mrt 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 + 55 min
Een heerlijke en frisse cake op basis van de Optimel limited edition yoghurt in de smaak Magic Mandarin. Deze is niet het gehele jaar verkrijgbaar, dus sla je slag zolang hij er nog is!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
Natte ingrediënten:
250 g Optimel limited edition yoghurt magic mandarin
70 g (zonnebloem)olie
85 g 100% appelmoes
2 eieren
Droge ingrediënten:
200 g volkoren meel
75 g havermeel
10 g eiwitpoeder vanille
8 g bakpoeder
3 tl kaneel
50 g suikervervanger
Snuf zout
Let op: wil je de cake zoeter, voeg dan meer suikervervanger toe, je kunt het beslag tussendoor proeven
Rasp van de schil van 1 (biologische) handsinaasappel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
meng in een kom de natte ingrediënten met een garde door elkaar tot een glad mengsel
meng in een aparte kom de droge ingrediënten
doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door met een spatel. roer niet te hard, prima als er een paar klonten in zitten
schep de sinaasappelrasp door het beslag
bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.
bak voor 50 a 55 min af in de oven. Met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Kommentare