Appel kaneel bananenbrood
- femsfoodcoaching
- 13 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 40 min
Een recept voor een zelfgemaakt tussendoortje, een heerlijk bananenbrood met appel en kaneel.

Ingrediënten voor 1 cake van 25 cm
3 middelgrote rijpe bananen
75 g havermeel (havermout blenden)
100 g volkorenmeel
25 g whey cinnamon danish (je kan dit ook vervangen door extra meel of door whey in een andere smaak zoals vanille)
2 eieren
1 zakje bakpoeder
120 ml ongezoete plantaardige melk
1 el kaneel
snuf zout
Honingvervanger of zoetstof met extra vanille aroma
1 appel, geschild, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden
Optioneel: handje rozijnen Bekijk mijn favoriete smaakmakers zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Vet je cakevorm van ca 25 cm in met bakspray of bekleed met bakpapier.
Blend de bananen met ei en melk tot een egaal mengsel.
Meng in een kom de droge ingrediënten en voeg daarna het ei bananen mengsel toe. Voeg een shot honingvervanger of zoetstof toe en proef of je de smaak goed vindt.
Roer er optioneel wat rozijnen door.
Schenk het beslag in een cakevorm, doe de plakjes appel bovenop (deze steek je er als het ware in, recht op)
Optioneel strooi je er nog wat suikervervanger en kaneel overheen.
Zet voor ca. 35 - 40 min in de oven, met een sateprikker kan je kijken of het gaar is!



