top of page

Appel kaneel bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 13 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 40 min Een recept voor een zelfgemaakt tussendoortje, een heerlijk bananenbrood met appel en kaneel.

ree

Ingrediënten voor 1 cake van 25 cm

  • 3 middelgrote rijpe bananen

  • 75 g havermeel (havermout blenden)

  • 100 g volkorenmeel

  • 25 g whey cinnamon danish (je kan dit ook vervangen door extra meel of door whey in een andere smaak zoals vanille)

  • 2 eieren

  • 1 zakje bakpoeder

  • 120 ml ongezoete plantaardige melk

  • 1 el kaneel

  • snuf zout

  • Honingvervanger of zoetstof met extra vanille aroma

  • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden

  • Optioneel: handje rozijnen Bekijk mijn favoriete smaakmakers zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Vet je cakevorm van ca 25 cm in met bakspray of bekleed met bakpapier.

  3. Blend de bananen met ei en melk tot een egaal mengsel.

  4. Meng in een kom de droge ingrediënten en voeg daarna het ei bananen mengsel toe. Voeg een shot honingvervanger of zoetstof toe en proef of je de smaak goed vindt.

  5. Roer er optioneel wat rozijnen door.

  6. Schenk het beslag in een cakevorm, doe de plakjes appel bovenop (deze steek je er als het ware in, recht op)

  7. Optioneel strooi je er nog wat suikervervanger en kaneel overheen.

  8. Zet voor ca. 35 - 40 min in de oven, met een sateprikker kan je kijken of het gaar is!


bottom of page