top of page

Voedzame chocolate chip cookies met kikkererwten

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 16 jul 2024

Bereidingstijd: 5 + 30 min

Heerlijk krokant van buiten, en een beetje zacht van binnen. De structuur van deze koekjes is heerlijk! Je kan ze ook aantal dagen in de koelkast bewaren in een luchtdicht bakje maar op de dag van het bakken zijn ze het allerlekkerste!

ree

Ingrediënten (ca. 5 stuks)

  • 125 g (uitlekgewicht) kikkererwten

  • 1 tl vanille aroma

  • 80 g 100% amandelboter of andere notenpasta

  • 35 g honing vervanger

  • halve tl bakpoeder

  • snuf zout

  • 1 reepje zero melk of pure chocolade of een aantal chocoladedruppels

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals suikervrije chocolade, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in de keukenmachine en meng goed met elkaar tot een egaal beslag.

  2. Roer tot slot de chocolade stukjes erdoor en bewaar wat voor bovenop.

  3. Met een ijslepel pak je bolletjes beslag, dit doe je op een bakblik met bakpapier.

  4. Duw een beetje plat.

  5. Je verdeelt vervolgens de overgebleven chocolade stukjes overheen en je bakt het ca. 25-30 minuten af in de oven.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page