Chocolate chip cake
- femsfoodcoaching
- 26 mei 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 10 + 40 min
Een variant op mijn eerder gedeelde voedzame cakes! Dit keer chocolate chip cake met stukjes chocolade erin!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g eiwitpoeder vanille
2,25 tl bakpoeder
Snuf zout
150 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink
10 ml citroensap
3 eieren
65 g (zonnebloem)olie
60 g 100% appelmoes
75 g tot 100 g suikervervanger
50 g (suikervrije) chocolade, gehakt
Bereiding chocolate chip cake
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng volkoren meel, havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder en zout met elkaar in een grote kom
In een andere grote kom meng je de eieren, melk, citroensap, olie, appelmoes, suiker en vanille aroma. Mix dit tussendoor, telkens na het toevoegen van een nieuw ingrediënt. met een garde goed door elkaar
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel voorzichtig de chocolade door het beslag.
Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm en bak ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.



