top of page

Chocolate chip cake

  • femsfoodcoaching
  • 26 mei 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 10 + 40 min Een variant op mijn eerder gedeelde voedzame cakes! Dit keer chocolate chip cake met stukjes chocolade erin!

Recept voor chocolate chip cake

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)


Bereiding chocolate chip cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  2. Meng volkoren meel, havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder en zout met elkaar in een grote kom

  3. In een andere grote kom meng je de eieren, melk, citroensap, olie, appelmoes, suiker en vanille aroma. Mix dit tussendoor, telkens na het toevoegen van een nieuw ingrediënt. met een garde goed door elkaar

  4. ⁠Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  5. Meng met een rubberen spatel voorzichtig de chocolade door het beslag.

  6. Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm en bak ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


bottom of page