top of page

Voedzame appelbeignets met amandelspijs

  • femsfoodcoaching
  • 28 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 2 jan

Bereidingstijd: 20 min Rond oud en nieuw vliegen de appelbeignet recepten je om de oren, maar wat mij betreft zijn deze mét amandelspijs wel echt het aller lekkerste! Je kunt ze van te voren maken en voor het serveren opwarmen in de oven!

ree

Ingrediënten (10 stuks)

  • 2 appels (goudreinet)

Voor het beslag:

  • 200 gram volkoren meel

  • 6 tl kaneel

  • 20 gram suikervervanger

  • 2 tl bakpoeder

  • 320 ml (ongezoete plantaardige) melk/drink

Voor het spijs:

  • 35 gram amandelmeel

  • 30 gram havermeel

  • 35 gram honingvervanger

  • 20 ml water

  • Halve tl amandelaroma

Voor de kaneelsuiker:

  • 40 g suikervervanger

  • 1 tl kaneel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd elke appel in plakken van 1 tot 1,5 cm.

  2. Meng de ingrediënten voor het beslag.

  3. Meng de ingrediënten voor het spijs, voeg het water toe zodat het een smeuïg mengsel wordt

  4. Leg de appel plakken op een bord, besmeer ze met het spijs

  5. Verwarm een grote koekenpan met bakspray en wanneer de pan heet is, doe je ongeveer een iets minder dan 1 el beslag per appelschijf in de pan, leg de appelschijven hierop en druk aan.

  6. ⁠Verdeel vervolgens weer iets minder dan 1 el beslag over de appelschijven zodat deze volledig bedekt zijn met beslag, smeer het ook aan de zijkant van de appel

  7. Bak de beignets in ca. 2,5 min per kant goudbruin aan beide kanten en draai regelmatig om. Bak ze met de deksel op de pan zodat de appel wat zacht kan worden en het beslag aan de zijkant van de beignets ook gaar wordt

  8. Meng in een schaaltje de kaneel en suiker voor de dip.

  9. ⁠Strooi er kaneelsuiker overheen voor het serveren en eet smakelijk!


Tip: Je kunt deze appelbeignets van te voren maken en opwarmen in de oven voor het serveren. Verwarm de oven dan voor op 200 graden en verwarm ze voor 6 tot 8 minuten.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page