Voedzame appelbeignets met amandelspijs
- femsfoodcoaching
- 28 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 2 jan
Bereidingstijd: 20 min
Rond oud en nieuw vliegen de appelbeignet recepten je om de oren, maar wat mij betreft zijn deze mét amandelspijs wel echt het aller lekkerste! Je kunt ze van te voren maken en voor het serveren opwarmen in de oven!

Ingrediënten (10 stuks)
2 appels (goudreinet)
Voor het beslag:
200 gram volkoren meel
6 tl kaneel
20 gram suikervervanger
2 tl bakpoeder
320 ml (ongezoete plantaardige) melk/drink
Voor het spijs:
35 gram amandelmeel
30 gram havermeel
35 gram honingvervanger
20 ml water
Halve tl amandelaroma
Voor de kaneelsuiker:
40 g suikervervanger
1 tl kaneel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd elke appel in plakken van 1 tot 1,5 cm.
Meng de ingrediënten voor het beslag.
Meng de ingrediënten voor het spijs, voeg het water toe zodat het een smeuïg mengsel wordt
Leg de appel plakken op een bord, besmeer ze met het spijs
Verwarm een grote koekenpan met bakspray en wanneer de pan heet is, doe je ongeveer een iets minder dan 1 el beslag per appelschijf in de pan, leg de appelschijven hierop en druk aan.
Verdeel vervolgens weer iets minder dan 1 el beslag over de appelschijven zodat deze volledig bedekt zijn met beslag, smeer het ook aan de zijkant van de appel
Bak de beignets in ca. 2,5 min per kant goudbruin aan beide kanten en draai regelmatig om. Bak ze met de deksel op de pan zodat de appel wat zacht kan worden en het beslag aan de zijkant van de beignets ook gaar wordt
Meng in een schaaltje de kaneel en suiker voor de dip.
Strooi er kaneelsuiker overheen voor het serveren en eet smakelijk!
Tip: Je kunt deze appelbeignets van te voren maken en opwarmen in de oven voor het serveren. Verwarm de oven dan voor op 200 graden en verwarm ze voor 6 tot 8 minuten.
Comments