top of page

Bastogne ijs

  • femsfoodcoaching
  • 9 jul
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 min + 24 uur wachttijd


Dit romige bastogne ijs maak je met de Ninja Creami, en het zit bomvol eiwitten. Gemaakt met melk en cottage cheese, kaneel, bastognekoek en laag in suiker. Perfect na een workout, als toetje, lunch of gewoon tussendoor!


bastogne ijs

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk

  • 100 g cottage cheese

  • halve tl xantaangom

  • halve tl kaneel

  • 15 g eiwitpoeder vanille

  • Snuf zout

  • Optioneel beetje honingvervanger naar smaak

  • 1 bastognekoek + nog wat kruimels als topping

Bereiding bastogne ijs

  1. Blend alle ingrediënten, behalve de xantaangom en topping, met elkaar tot een glad mengsel

  2. ⁠blend daarna de xantaangom erdoorheen

  3. ⁠doe dit in de ijs pint en vries minimaal 24 uur in

  4. ⁠haal 8 minuutjes uit de vriezer, houd een minuutje onder de warme kraan

  5. ⁠gebruik de light ice cream stand en respin daarna 1x

  6. ⁠top af met nog wat koek kruimels

bottom of page