Bastogne ijs
- femsfoodcoaching
- 9 jul
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 min + 24 uur wachttijd
Dit romige bastogne ijs maak je met de Ninja Creami, en het zit bomvol eiwitten. Gemaakt met melk en cottage cheese, kaneel, bastognekoek en laag in suiker. Perfect na een workout, als toetje, lunch of gewoon tussendoor!

Ingrediënten
250 ml halfvolle melk
100 g cottage cheese
halve tl xantaangom
halve tl kaneel
15 g eiwitpoeder vanille
Snuf zout
Optioneel beetje honingvervanger naar smaak
1 bastognekoek + nog wat kruimels als topping
Bereiding bastogne ijs
Blend alle ingrediënten, behalve de xantaangom en topping, met elkaar tot een glad mengsel
blend daarna de xantaangom erdoorheen
doe dit in de ijs pint en vries minimaal 24 uur in
haal 8 minuutjes uit de vriezer, houd een minuutje onder de warme kraan
gebruik de light ice cream stand en respin daarna 1x
top af met nog wat koek kruimels



