Vegetarische loaded steak fries
- femsfoodcoaching
- 1 dag geleden
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 30 min
Vegetarische loaded steak fries; Airfryer frietjes, gegrilde bimi, een vega biefstuk en een romige mosterdsaus met zuivelspread light – klinkt fancy, maar is zó simpel. Perfect voor een avond waarop je toch en voedzaam wilt eten. Ook geschikt voor tijdens het afvallen!

Ingrediënten
Voor de friet:
4 flinke iets kruimige aardappels
2 tl zonnebloemolie
Paprikapoeder, knoflookpoeder
Steak:
2 vegetarische biefstukken van Planted
Saus:
100 g zuivelspread light
2 tl mosterd
Paar druppeltjes citroensap
peper en zout
Verder:
200 g bimi
Olijfolispray
Peper, zout
Bereiding loaded steak fries
Was en schil (optioneel) de aardappels en snijd in frietjes.
Spoel af onder koud water en laat 30 min weken in koud water.
Droog goed af met een theedoek.
Meng met olie en kruiden.
Airfry 15 min op 180 graden en schud halverwege.
Verwarm grill voor de bimi, of een grill-/koekenpan
Meng bimi met olie, peper en zout.
Grill 4-6 minuten, zonder hard aan te drukken. Ze mogen lichte grillstrepen krijgen en houden een bite.
Bereid de steaks volgens instructies op de verpakking
Verhoog de temperatuur van de frietjes naar 200°C en bak nog 5-10 min tot goudbruin en krokant.
Meng zuivelspread, mosterd tot een glad sausje.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
Serveer koud of verwarm de saus voorzichtig in een pannetje of in de magnetron (niet te lang, dan gaat het schiften)
Leg de frietjes op een bord of schaal, daarop de vegetarische steak, in repen gesneden. Verdeel de mosterdsaus over de steak en serveer de gegrilde bimi ernaast.
Comments