top of page

Vegetarische loaded steak fries

  • femsfoodcoaching
  • 1 dag geleden
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 30 min


Vegetarische loaded steak fries; Airfryer frietjes, gegrilde bimi, een vega biefstuk en een romige mosterdsaus met zuivelspread light – klinkt fancy, maar is zó simpel. Perfect voor een avond waarop je toch en voedzaam wilt eten. Ook geschikt voor tijdens het afvallen!


loaded steak fries

Ingrediënten

Voor de friet:

  • 4 flinke iets kruimige aardappels

  • 2 tl zonnebloemolie

  • Paprikapoeder, knoflookpoeder


Steak:

  • 2 vegetarische biefstukken van Planted


Saus:

  • 100 g zuivelspread light

  • 2 tl mosterd

  • Paar druppeltjes citroensap

  • peper en zout


Verder:

  • 200 g bimi

  • Olijfolispray

  • Peper, zout

Bereiding loaded steak fries

  1. Was en schil (optioneel) de aardappels en snijd in frietjes.

  2. Spoel af onder koud water en laat 30 min weken in koud water.

  3. Droog goed af met een theedoek.

  4. Meng met olie en kruiden.

  5. Airfry 15 min op 180 graden en schud halverwege.

  6. Verwarm grill voor de bimi, of een grill-/koekenpan

  7. Meng bimi met olie, peper en zout.

  8. Grill 4-6 minuten, zonder hard aan te drukken. Ze mogen lichte grillstrepen krijgen en houden een bite.

  9. Bereid de steaks volgens instructies op de verpakking

  10. Verhoog de temperatuur van de frietjes naar 200°C en bak nog 5-10 min tot goudbruin en krokant.

  11. Meng zuivelspread, mosterd tot een glad sausje.

  12. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.

  13. Serveer koud of verwarm de saus voorzichtig in een pannetje of in de magnetron (niet te lang, dan gaat het schiften)

  14. Leg de frietjes op een bord of schaal, daarop de vegetarische steak, in repen gesneden. Verdeel de mosterdsaus over de steak en serveer de gegrilde bimi ernaast.

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page