top of page

Stroopwafel brownie cake

  • femsfoodcoaching
  • 5 jan
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Bereidingstijd: 15 + 55 min


Deze stroopwafel brownie cake tilt je bakskills naar een nieuw niveau. Denk aan een luchtige, smeuïge cake met de rijke smaak van brownie en de knapperige bite van Daelmans brownie mini stroopwafels. Perfect om te delen of gewoon lekker zelf van te genieten, op ieder moment van de dag.


Heerlijke recept van stroopwafel brownie cake

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 65 g (zonnebloem)olie

  • 85 g ongezoete appelmoes

  • 75 g suikervervanger

  • 150 ml magere of ongezoete plantaardige melk

  • 10 ml citroensap

  • 3 eieren


  • 150 g volkoren meel

  • 50 g havermeel

  • 30 g cacao

  • 2,25 tl bakpoeder

  • ⁠1 tl kaneel

  • Snuf zout



Je vind hier welke bakvorm ik gebruik voor mijn cakes.


Bereiding stroopwafel brownie cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  2. Meng de melk met citroensap met elkaar en laat even staan.

  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)

  4. Voeg daarna alle natte ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten, incl. de suiker) met elkaar in de kom met melk

  5. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  6. schep de chocolade druppels en gehakte stroopwafels door het beslag

  7. Stort het beslag in de bakvorm

  8. bak ca. 50-55 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page