Stroopwafel brownie cake
- femsfoodcoaching
- 5 jan
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 15 + 55 min
Deze stroopwafel brownie cake tilt je bakskills naar een nieuw niveau. Denk aan een luchtige, smeuïge cake met de rijke smaak van brownie en de knapperige bite van Daelmans brownie mini stroopwafels. Perfect om te delen of gewoon lekker zelf van te genieten, op ieder moment van de dag.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
65 g (zonnebloem)olie
85 g ongezoete appelmoes
75 g suikervervanger
150 ml magere of ongezoete plantaardige melk
10 ml citroensap
3 eieren
6 mini stroopwafels brownie smaak (Daelmans), in stukjes gehakt
20 g pure of suikervrije chocolade druppels
Je vind hier welke bakvorm ik gebruik voor mijn cakes.
Bereiding stroopwafel brownie cake
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng de melk met citroensap met elkaar en laat even staan.
In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
Voeg daarna alle natte ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten, incl. de suiker) met elkaar in de kom met melk
Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
schep de chocolade druppels en gehakte stroopwafels door het beslag
Stort het beslag in de bakvorm
bak ca. 50-55 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Comments