Preischotel met aardappelschijfjes
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 15 + 25 min
Dit recept staat hier regelmatig op het menu. Deze preischotel is een makkelijke ovenschotel die nooit mislukt of verveelt. Heerlijk met aardappelschijfjes, (vega) gehakt, prei en paprika.

Ingrediënten (2 a 3 personen)
300 g voorgekookte aardappelschijfjes
1 verpakking vega kruim gehakt of 200 g extra mager rundergehakt
1 zoete puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
3 flinke preien, goed gewassen en in fijne ringetjes gesneden
een half bouillonblokje met minder zout
1 flinke el kerriepoeder
200 ml (plantaardige) kookroom light
2 eieren
50 tot 100 g geraspte 20 of 30+ kaas
Bereiding preischotel met aardappelschijfjes
Vet een ovenschaal in met een beetje bakspray
Verwarm de oven voor op 220 graden, hete lucht.
Wanneer je rundergehakt gebruikt, start je met het rullen van het gehakt in een koekenpan.
Gebruik je vega gehakt, sla deze stap dan over. Giet het vet af wanneer het gehakt gaar is. Voeg daarna in dezelfde pan de paprika en prei toe tot de prei geslonken is.
Gebruik je vega gehakt, voeg dit dan nu toe, kerriepoeder en een half verkruimeld bouillonblokje.
Meng alles goed door en bak zachtjes verder.
Leg de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel het preimengsel erover.
Klop de light kookroom los met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
Roer de geraspte kaas erdoor.
Schenk het mengsel over de prei en verdeel goed.
Bak ca. 20 a 25 min in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is.
Comentarios