top of page

Gehaktschotel

  • femsfoodcoaching
  • 19 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 21 sep

Bereidingstijd: 20 min (excl bereiden aardappelen)


Zelf een heerlijke gehaktschotel maken zonder pakjes? Deze versie is net zo smaakvol, maar een stuk voedzamer! Malse aardappeltjes, gekruid gehakt en een romige saus: alles wat je zoekt in een comfort food gerecht, maar dan op een slimme manier.


gehaktschotel

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g (extra) mager rundergehakt

  • 1 kleine ui

  • 2 kleine paprika's

  • 1 grote wortel van 100 / 125 g

  • 100 g diepvries erwtjes

  • 150 g diepvries sperziebonen

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl gedroogde tijm

  • 2 tl mosterd

  • 100 g zuivelspread light

  • 100 - 150 ml melk

    Dit gerecht serveer je met gebakken aardappeltjes (bijvoorbeeld krieltjes uit de airfyer), gekookte aardappelen of aardappelpuree. Dit is niet meegenomen in de bereidingswijze en ingrediëntenlijst. Bereid dus zelf intussen de aardappels.

Bereiding gehaktschotel

  1. Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout.

  2. Snipper de ui, voeg na enkele minuten de ui toe aan het gehakt

  3. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de wortel in de lengte en snijd daarna in dunne halve maantjes

  4. Voeg na een aantal minuten bakken ook de andere groenten toe (ook de diepvries groenten) aan de pan. Bak een kleine 5 minuten.

  5. Voeg daarna de kruiden toe, zuivelspread en kleine beetjes melk tot je tevreden bent over de dikte van de saus.

  6. Laat de saus pruttelen totdat de groenten gaar zijn

  7. Serveer met aardappelen en eet smakelijk!

bottom of page