top of page

Kapucijners schotel

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 20 min Als je mij op Instagram volgt dan weet je dat dit gerecht vaak bij mij op het menu staat. Deze kapucijners schotel is mega lekker, voedzaam en staat binnen 20 minuten op tafel. Het mislukt én verveelt nooit!

Recept voor een kapucijners schotel

Ingrediënten (2 a 3 personen)

  • Zak paprika mix met 3 paprikas

  • ca. 200 g voorgekookte krieltjes/aardappeltjes (om te bakken)

  • grote pot/groot blik kapucijners (800 gram)

  • 100 gram kipfilet reepjes (gegaard, die bij de ham/spekjes liggen in supermarkt)


Bereiding kapucijners schotel

  1. Bak de aardappeltjes in een grote koekenpan of hapjespan

  2. Snijd de paprika’s in blokjes en doe erbij in de pan

  3. Warm de kapucijners op in een (steel)pannetje

  4. Doe de kip bij de aardappeltjes en paprika in de pan

  5. Wanneer de aardappeltjes en paprika gaar zijn en de kapucijners warm, giet je de kapucijners af en spoel af met warm water.

  6. Doe de kapucijners erbij in de pan.

  7. Breng op smaak met zout, peper, knoflook-, kerrie- en paprikapoeder. Als je niet alle kruiden in huis hebt, kun je dit ook weglaten. Gebruik dan in ieder geval peper en zout.


bottom of page