Pompoensoep
- femsfoodcoaching
- 21 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 25 min Breng warmte en gezelligheid naar de (feest)tafel met deze heerlijke pompoensoep. Romig, vol van smaak en rijk aan gezonde voedingsstoffen. Ideaal als voorgerecht tijdens een feestelijk diner of als verwarmende lunch op een koude winterdag. Deze soep is een kleurrijke toevoeging aan je Kerstmenu, maar natuurlijk ook lekker voor elke andere dag in het jaar!

Ingrediënten (4 personen)
1 flespompoen of hokkaido pompoen
2 kleine uien
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
1 kleine rode peper
2 bouillonblokjes (groenten)
700 ml water
(plantaardige) kookroom
optioneel: kipreepjes
Bereiding pompoensoep
Was en snijd de groenten. Je kan de pompoen schillen maar dit hoeft niet. Bij de rode peper verwijder je de zaadlijsten
Fruit de ui en knoflook
Bak daarna de puntpaprika’s en rode peper mee. Voeg peper en zout toe.
Voeg tot slot de pompoen in blokjes toe en bak even door
Schenk hierna 700 ml gekookt water bij de groenten en 2 bouillonblokjes en laat met de deksel op de pan een minuut of 10 koken tot de pompoen zacht genoeg is om te pureren
Pureer de soep met een blender of staafmixer
Proef en breng optioneel op smaak met zout en peper.
Doe er een scheut kookroom doorheen en verdeel voor het serveren optioneel nog wat kipreepjes over de kommen soep.
Comments