Geroosterde tomatensoep met linzen
- femsfoodcoaching
- 26 nov 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 20 + 30 min Geniet van een heerlijke kom comfortfood met deze geroosterde tomatensoep met linzen. Deze soep zit boordevol vezels, eiwitten en gezonde voedingsstoffen, waardoor het de perfecte keuze is voor tijdens het afvallen. De diep geroosterde tomaten geven een rijke smaak, terwijl de linzen zorgen voor een stevige en verzadigende basis. Simpel te maken, voedzaam én ideaal als lunch of diner. Ook leuk voor het kerstdiner!

Ingrediënten (4 kommen)
1 kg trostomaten
1 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
Peper en zout
1 tl Italiaanse kruiden
70 g tomatenpuree
1,5 bouillonblokje
500 ml water
Blikje linzen, uitlekgewicht 130 gram
Bereiding geroosterde tomatensoep met linzen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de tomaten in parten en verwijder het groene stukje in de kern.
Snijd de ui in grove ringen.
Halveer de teen knoflook.
Leg een vel bakpapier op het bakblik van de oven en verdeel hierover de groenten. Schenk er 1 el olijfolie overheen, peper en zout en Italiaanse kruiden.
Zet voor 30 minuten in de oven.
De laatste 10 minuten van de oven zet je een grote soeppan op het vuur en warm
hierin 1 eetlepel olijfolie op. Fruit daarna de tomatenpuree aan voor een aantal
minuten. Pas op dat het niet aanbrandt.
In de waterkoker verwarm je vervolgens 500 ml water en doe dit erbij wanneer
het kookt, samen met de bouillonblokjes. Zorg dat het bouillonblokje volledig is
opgelost in het water, roer eventueel met een garde als dit nodig is.
Giet de linzen af in een vergiet en spoel goed af.
Doe dit bij de bouillon.
Haal de groenten uit de oven,
Voeg de groenten toe aan de pan met bouillon.
Met een staafmixer of blender maak je van het geheel een gladde soep.
Comments