top of page

Zoete puntpaprika soep met getoast stokbrood

  • femsfoodcoaching
  • 29 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 10 + 25 min Dit recept voor zoete puntpaprika soep maakte ik voor mijn samenwerking met Braun Household. Ik gebruikte de geweldige Braun Powerblend 9, deze heeft een soepstand waarmee je eenvoudig warme soepen kunt maken. Je vind hieronder de instructies hoe je deze soep kunt maken met of zonder deze blender.

Recept voor zoete puntpaprika soep

Ingrediënten (2 personen)

  • 5 zoete puntpaprika’s

  • 1 rode ui

  • ⁠1 teen knoflook

  • Italiaanse kruiden

  • zout en peper

  • ⁠olijfolie

  • 1 bouillonblokje met minder zout

  • 400 ml water

  • ⁠2 volkoren afbakbroodjes


Bereiding zoete puntpaprika soep

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht

  2. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de steel

  3. Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook

  4. Leg een vel bakpapier op het bakblik. Verdeel de groenten erover

  5. ⁠strooi er wat Italiaanse kruiden overheen, zout, peper en wat olijfolie

  6. ⁠bak voor ca. 25 minuten in de oven tot de groenten beginnen te verkleuren

  7. snijd intussen de afbakbroodjes in plakjes en rooster ze in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn

  8. haal de groenten uit de oven en laat even afkoelen

  9. doe vervolgens de groenten in de Braun Powerblend 9 samen met het bouillonblokje en 400 ml koud water. Gebruik de soep-stand van de blender om de soep klaar te maken

  10. ⁠schenk daarna de soep in kommen, breng op smaak met peper en garneer optioneel met een blaadje basilicum

  11. doop het getoaste brood in de soep en eet smakelijk!


Zonder Braun Powerblend 9:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht

  2. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de steel

  3. ⁠Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook

  4. Leg een vel bakpapier op het bakblik. Verdeel de groenten erover

  5. strooi er wat Italiaanse kruiden overheen, zout, peper en wat olijfolie

  6. ⁠bak voor ca. 25 minuten in de oven tot de groenten beginnen te verkleuren

  7. ⁠snijd intussen de afbakbroodjes in plakjes en rooster ze in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn

  8. Verwarm in een soeppan het water tot het kookt en laat het bouillonblokje erin oplossen

  9. haal de groenten uit de oven

  10. Doe de groenten bij de bouillon en kook nog een minuut of 5 door

  11. Gebruik een staafmixer of blender om de soep te blenden

  12. schenk daarna de soep in kommen, breng op smaak met peper en garneer optioneel met een blaadje basilicum

  13. doop het getoaste brood in de soep en eet smakelijk!

bottom of page