Zoete puntpaprika soep met getoast stokbrood
- femsfoodcoaching
- 29 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 10 + 25 min
Dit recept voor zoete puntpaprika soep maakte ik voor mijn samenwerking met Braun Household. Ik gebruikte de geweldige Braun Powerblend 9, deze heeft een soepstand waarmee je eenvoudig warme soepen kunt maken. Je vind hieronder de instructies hoe je deze soep kunt maken met of zonder deze blender.

Ingrediënten (2 personen)
5 zoete puntpaprika’s
1 rode ui
1 teen knoflook
Italiaanse kruiden
zout en peper
olijfolie
1 bouillonblokje met minder zout
400 ml water
2 volkoren afbakbroodjes
Bereiding zoete puntpaprika soep
Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de steel
Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook
Leg een vel bakpapier op het bakblik. Verdeel de groenten erover
strooi er wat Italiaanse kruiden overheen, zout, peper en wat olijfolie
bak voor ca. 25 minuten in de oven tot de groenten beginnen te verkleuren
snijd intussen de afbakbroodjes in plakjes en rooster ze in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn
haal de groenten uit de oven en laat even afkoelen
doe vervolgens de groenten in de Braun Powerblend 9 samen met het bouillonblokje en 400 ml koud water. Gebruik de soep-stand van de blender om de soep klaar te maken
schenk daarna de soep in kommen, breng op smaak met peper en garneer optioneel met een blaadje basilicum
doop het getoaste brood in de soep en eet smakelijk!
Zonder Braun Powerblend 9:
Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de steel
Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook
Leg een vel bakpapier op het bakblik. Verdeel de groenten erover
strooi er wat Italiaanse kruiden overheen, zout, peper en wat olijfolie
bak voor ca. 25 minuten in de oven tot de groenten beginnen te verkleuren
snijd intussen de afbakbroodjes in plakjes en rooster ze in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn
Verwarm in een soeppan het water tot het kookt en laat het bouillonblokje erin oplossen
haal de groenten uit de oven
Doe de groenten bij de bouillon en kook nog een minuut of 5 door
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te blenden
schenk daarna de soep in kommen, breng op smaak met peper en garneer optioneel met een blaadje basilicum
doop het getoaste brood in de soep en eet smakelijk!



