top of page

Pompoen pasta met kip

  • femsfoodcoaching
  • 4 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 30 min


Een romige pompoenpasta met kip en geroosterde groenten uit de oven. De zachte smaak van pompoen, de zoetheid van rode ui en het kruidige van tijm vormen samen een heerlijke, volle saus die perfect past bij volkoren pasta.


pompoen pasta

Ingrediƫnten (2 personen)

  • 150 g volkoren pasta

  • 150 g kipfilet blokjes (rauw)

  • 400 g diepvries pompoen blokjes

  • 1 kleine rode ui, in grove stukken gesneden

  • 1 teentje knoflook, ongepeld

  • ½ tl gedroogde tijm

  • kwart bouillonblokje

  • 100 ml heet water

  • Wat kookvocht

  • Zout en peper naar smaak

  • Bakspray

Bereiding pompoen pasta

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht

  2. Leg de bevroren pompoenblokjes, rode uiĀ en het teentje knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Spray licht in met bakspray, bestrooi met zout, peper en tijmĀ en rooster 25–30 minutenĀ tot alles zacht en goudbruin is.

  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de verpakking.

  5. Bak de kipstukjesĀ goudbruin in een pan met wat bakspray en een snuf zout en peper.

  6. Knijp na het roosteren de zachte knoflook uit het schilletje en doe dit samen met de geroosterde pompoen en ui in een kom.

  7. Los het bouillonblokjeĀ op in 100 ml heet waterĀ en voeg toe aan de kom. Pureer tot een gladde saus.

  8. Meng de saus met de gekookte pasta en kip en roer goed door. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de saus te dik is.

bottom of page