Pizza bianca met courgette en burrata
- femsfoodcoaching
- 26 aug
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 5 + 3 + 8 min
Heb je wel eens een pizza bianca op? Een pizza zonder tomatensaus. Deze is zó lekker, je wil dit gegarandeerd elke week eten! En het is een stuk voedzamer dan een pizza uit de pizzeria.

Ingrediënten (2 pizza's)
2 courgette- of bloemkool pizzabodems van Magioni Pizza
ca. 2 el zuivelspread light
2 handjes geraspte 30+ kaas
1 courgette
2 tl groene pesto
150 gram burrata
2 tl pijnboompitten (geroosterd)
peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
Wanneer de oven is voorverwarmd, bak je de bodems voor 3 minuten in de oven
Snijd de courgette in plakken, strooi er wat peper en zout overheen, grill deze in een grillijzer, grillpan of koekenpan tot ze wat zachter zijn en bijna gaar
Haal de bodems uit de oven, besmeer de bodems met zuivelspread
Verdeel daar overheen de geraspte kaas
Verdeel daar overheen de plakken courgette
Bak voor ca. 8 minuten in de oven (elke oven is anders, houdt het tussendoor goed in de gaten, het kan zijn dat het bij jou korter of langer moet)
Haal uit de oven, verdeel de burrata over de pizza's, strooi er de geroosterde pijnboompitjes overheen en wat blaadjes basilicum


