top of page

Pizza bianca met courgette en burrata

  • femsfoodcoaching
  • 26 aug
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 5 + 3 + 8 min


Heb je wel eens een pizza bianca op? Een pizza zonder tomatensaus. Deze is zó lekker, je wil dit gegarandeerd elke week eten! En het is een stuk voedzamer dan een pizza uit de pizzeria.

ree

Ingrediënten (2 pizza's)

  • 2 courgette- of bloemkool pizzabodems van Magioni Pizza

  • ca. 2 el zuivelspread light

  • 2 handjes geraspte 30+ kaas

  • 1 courgette

  • 2 tl groene pesto

  • 150 gram burrata

  • 2 tl pijnboompitten (geroosterd)

  • peper


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden

  2. Wanneer de oven is voorverwarmd, bak je de bodems voor 3 minuten in de oven

  3. Snijd de courgette in plakken, strooi er wat peper en zout overheen, grill deze in een grillijzer, grillpan of koekenpan tot ze wat zachter zijn en bijna gaar

  4. Haal de bodems uit de oven, besmeer de bodems met zuivelspread

  5. Verdeel daar overheen de geraspte kaas

  6. Verdeel daar overheen de plakken courgette

  7. Bak voor ca. 8 minuten in de oven (elke oven is anders, houdt het tussendoor goed in de gaten, het kan zijn dat het bij jou korter of langer moet)

  8. Haal uit de oven, verdeel de burrata over de pizza's, strooi er de geroosterde pijnboompitjes overheen en wat blaadjes basilicum

bottom of page