Aubergine pizza's
- femsfoodcoaching
- 23 mei 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 5 + 25 min
Als je gek bent op de Italiaanse keuken dan moet je deze aubergine pizza's eens proberen. Een leuke en gezonde variant op pizza (al is daar ook niks mis mee natuurlijk ;)). Ideaal voor als je een extra portie groenten binnen wil krijgen en eens iets anders wil proberen!

Ingrediënten (4 stukken, 1 persoon)
1 aubergine
5 cherrytomaatjes
een halve bol mozzarella (light)
een handje geraspte kaas (30+)
klein blikje tomatenpuree
zout, peper en Italiaanse kruiden
verse basilicum om te garneren
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de ‘kontjes’ van de aubergine en snijd in 4 plakken
Spray er wat bakspray overheen en breng op smaak met zout en peper. Wrijf dit even in
strooi er dan nog wat Italiaanse kruiden overheen
bak voor 15 minuten in de oven
snijd intussen de tomaatjes in parten en de mozzarella in blokjes
haal de aubergines na 15 min uit de oven en besmeer met een dun laagje tomatenpuree
verdeel er dan geraspte kaas, mozzarella en tomaatjes overheen
verdeel daarna wat druppeltjes pesto over de pizza’s
bak dit voor minimaal 10 minuten af in de oven, langer kan ook als je de aubergine nog wat zachter wil hebben
verdeel er tot slot voor het serveren wat verse basilicum overheen.



