top of page

Aubergine pizza's

  • femsfoodcoaching
  • 23 mei 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 5 + 25 min Als je gek bent op de Italiaanse keuken dan moet je deze aubergine pizza's eens proberen. Een leuke en gezonde variant op pizza (al is daar ook niks mis mee natuurlijk ;)). Ideaal voor als je een extra portie groenten binnen wil krijgen en eens iets anders wil proberen!

ree

Ingrediënten (4 stukken, 1 persoon)

  • 1 aubergine

  • 5 cherrytomaatjes

  • ⁠een halve bol mozzarella (light)

  • ⁠een handje geraspte kaas (30+)

  • klein blikje tomatenpuree

  • zout, peper en Italiaanse kruiden

  • verse basilicum om te garneren


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Snijd de ‘kontjes’ van de aubergine en snijd in 4 plakken

  3. Spray er wat bakspray overheen en breng op smaak met zout en peper. Wrijf dit even in

  4. strooi er dan nog wat Italiaanse kruiden overheen

  5. bak voor 15 minuten in de oven

  6. snijd intussen de tomaatjes in parten en de mozzarella in blokjes

  7. ⁠haal de aubergines na 15 min uit de oven en besmeer met een dun laagje tomatenpuree

  8. verdeel er dan geraspte kaas, mozzarella en tomaatjes overheen

  9. ⁠verdeel daarna wat druppeltjes pesto over de pizza’s

  10. bak dit voor minimaal 10 minuten af in de oven, langer kan ook als je de aubergine nog wat zachter wil hebben

  11. ⁠verdeel er tot slot voor het serveren wat verse basilicum overheen.


bottom of page