top of page

Pasta met spinazie, zalm en champignons

  • femsfoodcoaching
  • 20 nov 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 15 min Pasta is het ideale gerecht voor als je niet al te lang in de keuken wil staan maar wel een voedzame en goed vullende maaltijd wilt eten. Deze pasta met spinazie, zalm en champignons ontstond uit wat restjes die ik in de koelkast en vriezer had liggen en was een groot succes!


Heerlijke pasta met zalm

Ingrediƫnten (1 persoon)

  • 125 g kastanje champignons

  • ⁠250 g grof gesneden diepvries spinazie

  • 65 g volkoren pasta

  • 3 el zuivel spread light

  • Kwart tl knoflook poeder

  • ⁠1 zalm moot (ontdooid uit de diepvries of vers)

  • Peper en zout

  • optioneel: aantal cherry tomaten en geraspte 30+ kaas


Bereiding pasta met spinazie, zalm en champignons

  1. Kook pasta conform instructies op de verpakking

  2. verwarm de spinazie in een (steel)pannetje

  3. ⁠snijd de champignons in plakjes en bak ze in een hapjespan met bakspray en breng op smaak met peper en zout

  4. wanneer de spinazie ontdooid is en warm doe je dit bij de champignons samen met 3 el zuivelspread light en knoflook poeder. Breng optioneel extra op smaak met peper en zout

  5. Bak de zalm goudbruin aan beide kanten tot de gewenste gaarheid (ca. 5 a 7 min, afhankelijk van de dikte)

  6. giet de pasta af en roer door de saus met de groenten

  7. ⁠verdeel de pasta over een diep bord, leg de zalm erop en strooi optioneel nog wat geraspte kaas overheen

  8. serveer optioneel met een aantal cherry tomaatjes

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page