Pasta met spinazie, zalm en champignons
- femsfoodcoaching
- 20 nov 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 15 min Pasta is het ideale gerecht voor als je niet al te lang in de keuken wil staan maar wel een voedzame en goed vullende maaltijd wilt eten. Deze pasta met spinazie, zalm en champignons ontstond uit wat restjes die ik in de koelkast en vriezer had liggen en was een groot succes!

Ingrediƫnten (1 persoon)
125 g kastanje champignons
ā 250 g grof gesneden diepvries spinazie
65 g volkoren pasta
3 el zuivel spread light
Kwart tl knoflook poeder
ā 1 zalm moot (ontdooid uit de diepvries of vers)
Peper en zout
optioneel: aantal cherry tomaten en geraspte 30+ kaas
Bereiding pasta met spinazie, zalm en champignons
Kook pasta conform instructies op de verpakking
verwarm de spinazie in een (steel)pannetje
ā snijd de champignons in plakjes en bak ze in een hapjespan met bakspray en breng op smaak met peper en zout
wanneer de spinazie ontdooid is en warm doe je dit bij de champignons samen met 3 el zuivelspread light en knoflook poeder. Breng optioneel extra op smaak met peper en zout
Bak de zalm goudbruin aan beide kanten tot de gewenste gaarheid (ca. 5 a 7 min, afhankelijk van de dikte)
giet de pasta af en roer door de saus met de groenten
ā verdeel de pasta over een diep bord, leg de zalm erop en strooi optioneel nog wat geraspte kaas overheen
serveer optioneel met een aantal cherry tomaatjes
Comments