top of page

Pan lasagne

  • femsfoodcoaching
  • 2 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 30 min


Een snelle lasagne uit de pan, met zachte groenten en een romige tomatensaus. Deze pan lasagne is ideaal voor doordeweeks, want je hebt geen oven nodig.


pan lasagne

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kleine ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 paprika

  • 2 middelgrote wortels

  • 150 g (extra mager) rundergehakt

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 350 g tomaten passata

  • 200 ml water

  • 4 volkoren lasagnebladen

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • 2 el oude geraspte (30+) kaas

  • Peper en zout naar smaak

Bereiding pan lasagne

  1. Zet het vuur aan en voeg het gehakt toe en bak rul.

  2. ⁠Snipper de ui en pers de knoflook. Voeg toe aan het gehakt en bak ca 2 minuten.

  3. ⁠Snijd de wortels in kleine blokjes of dunne halve plakjes en de paprika in stukjes. Voeg ze toe en bak 5 minuten mee tot ze wat zachter worden.

  4. Breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden

  5. ⁠Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.

  6. ⁠Voeg dan de tomatenpassata en het water toe en roer goed

  7. ⁠Breek de lasagnebladen in stukken en duw ze in de saus.

  8. ⁠Zorg dat ze grotendeels onderstaan (voeg eventueel een klein scheutje water toe).

  9. Laat de lasagne met deksel op de pan ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot de bladen gaar zijn. Roer tussendoor af en toe zodat niets aanbrandt.

  10. ⁠Strooi de kaas erover en laat met deksel op de pan nog enkele minuten staan tot de kaas gesmolten is.

bottom of page