Baked creamcheese pasta met burrata
- femsfoodcoaching
- 22 jun 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 10 + 25 min
We kennen inmiddels allemaal wel de viral baked feta pasta. Maar wat als je geen feta lust zoals ik? Dan moet je deze variant van de baked creamcheese pasta met burrata echt proberen. Het is simpel om te maken en super smaakvol en romig!

Ingrediƫnten (2 personen)
140 g volkoren pasta
500 g cherry tomaatjes (tip: kies voor smaakvolle tomaatjes)
1 flinke sjalot of 2 kleine
ā 2 tenen knoflook
Wat Italiaanse kruiden
Zout en peper naar smaak
100 g Philadelphia light (ander merk kan ook, maar kies er ƩƩn die wat dikker is van structuur)
3 tl groene pesto
ā 1 bol Burrata
ā Een paar blaadjes basilicum
Parmezaanse kaas naar smaak
Bereiding baked creamcheese pasta met burrata
verwarm de oven voor op 200 graden
ā snijd de sjalot in ringen
snijd of pers de knoflook fijn
doe de tomaatjes in een schaal samen met de knoflook, sjalot, (flink wat) zout en peper, Italiaanse kruiden en spray er olijfolie spray overheen
ā bak voor 25 minuten in de oven.
ā kook intussen de pasta conform instructies op de verpakking
de laatste 5 minuten van de baktijd van de tomaatjes voeg je de zuivelspread light toe aan de ovenschaal
als de oven klaar is dan haal je de schaal uit de oven
roer de pasta erdoor samen met 3 tl groene pesto
verdeel de pasta over 2 borden
ā verdeel er dan wat blaadjes basilicum overheen en stukken burrata
tot slot strooi je er peper overheen naar smaak en voor het serveren kan je er nog geraspte Parmezaanse kaas over strooien
Comentarios