top of page

Lasagne zonder pakjes en zakjes

  • femsfoodcoaching
  • 24 sep
  • 2 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 + 40 min


Op zoek naar comfortfood met een gezonde twist? Deze lasagne met volkoren bladen en een volkoren bechamelsaus is ideaal voor een doordeweekse avond. Het recept zit bovendien bomvol groenten!


ree

Ingrediƫnten (4 personen)

  • Olijfoliespray

  • 1 rode ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 el Italiaanse kruiden

  • 140 g tomatenpuree

  • 800 g Italiaanse groentemix

  • 2 verpakkingen vegetarisch kruimgehakt

  • 800 g tomatenblokjes

  • 280 g gezeefde tomaten

  • ca 6 a 8 volkoren lasagnebladen

  • 100 g geraspte 30+ kaas


    Voor de volkoren bechamelsaus:

  • 600 ml koude magere melk

  • 60 g volkoren tarwemeel

  • 1,5 bouillonblokje met minder zout

Bereiding lasagne zonder pakjes en zakjes

  1. Verwarm de oven voor conform de instructies op de verpakking van de lasagnebladen.

  2. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

  3. Spray olijfoliespray in een grote koekenpan of hapjespan.

  4. Fruit hierin de ui en knoflook met de Italiaanse kruiden.

  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten mee.

  6. Voeg de Italiaanse groenten toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 5 minuten.

  7. Voeg het vegetarisch kruimgehakt toe en roer nog even door.

  8. Voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe en laat ca. 10 minuten pruttelen. Breng indien gewenst extra op smaak met peper en zout.

  9. Maak de bechamelsaus door de koude melk met het volkoren tarwemeel en de bouillonblokjes in een pannetje op te warmen tot het begint in te dikken. Roer met een garde tot de saus glad is en het bouillonblokje volledig is opgelost. Voeg eventueel wat extra tarwemeel toe als de saus niet dik genoeg is

  10. Vet een ovenschaal in met olijfoliespray.

  11. Bouw de lasagne op: verdeel eerst een dunne laag saus over de bodem van de schaal, leg hier een laag lasagnebladen op en herhaal dit met saus en lasagnebladen. Eindig met een beetje saus.

  12. Verdeel over de bovenkant de bechamelsaus en strooi de geraspte kaas erover.

  13. Bak de lasagne ca. 40 minuten in de oven.

bottom of page